Πολιτική

Η ατάκα του Τσίπρα ΠΟΥ ΠΑΓΩΣΕ τον Βαλς: Είσαι εδώ ενώ το νερό στον Σηκουάνα έχει ανέβει έξι μέτρα!

Με εμφανή αμηχανία αντέδρασε ο Γάλλος πρωθυπουργόςστο δημόσιο κάρφωμα του Έλληνα ομολόγου του

Η επίσκεψη του Βαλς δεν γίνεται την καλύτερη χρονική στιγμή. Η δημοτικότητα του σοσιαλιστή πρωθυπουργού καταρρέει,η Γαλλία είναι στο πόδι αντιδρώντας στις αλλαγές που ελαστικοποιούν τις εργασιακές σχέσεις και την επόμενη εβδομάδα ξεκινά το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου εν μέσω απεργιών και της απειλής να μην γίνονται καν πτήσεις αεροσκαφών από και προς τα γαλλικά αεροδρόμια που έχει εξαπολύσει η irFrance.

Και μέσα σε όλα αυτά ο Σηκουάνας έχει υπερχειλίσει, η στάθμη των υδάτων του ποταμού έχει ξεπεράσει τα έξι μέτρα και ο πρωθυπουργός Βαλς δέχεται σφοδρή κριτική ότι εγκατέλειψε τη χώρα και ταξίδεψε στην Ελλάδα για ένα μίνι γουίκεντ διακοπών. Κάποιος παρατήρησε ότι ο Μανουέλ Βαλς ήρθε στην Αθήνα επειδή αυτές τις ημέρες έχει κάτι κοινό με το Παρίσι: Και οι δύο πόλεις βουλιάζουν… Η μία κάτω από τα υπερχειλισμένα ύδατα του Σηκουάνα,η άλλη λόγω της οικονομικής κρίσης

Κι ενώ ο γαλλικός τύπος κάνει σφοδρή κριτική στον Βαλς, ήρθε και ο Αλέξης Τσίπρας, λες και τον είχαν βάλει οι πολιτικοί αντίπαλοι του σοσιαλιστή πρωθυπουργού της Γαλλίας, να ρίξει και τη χαριστική βολή.

«Κλείνοντας, επιτρέψτε για άλλη μια φορά να ευχαριστήσω τον Πρωθυπουργό Βαλς για τη διαρκή υποστήριξη της Γαλλικής κυβέρνησης σε δίκαιες ελληνικές θέσεις και για την επιβεβαίωση της ουσιαστικής μας συνεργασίας, με την επίσκεψη αυτή.
Το γεγονός ότι αυτή η επίσκεψη διεξάγεται σε μια δύσκολη στιγμή για την Γαλλία, πριν από λίγο πληροφορηθήκαμε όσο είμαστε μέσα, ότι η στάθμη στον Σηκουάνα έχει ανέβει 6 μέτρα πάνω από το έδαφος. Αντιλαμβάνεστε το γεγονός ότι, σε μια δύσκολη στιγμή ο Μανουέλ επέλεξε να μην αναβάλλει αυτή την επίσκεψη, αλλά να είναι εδώ, φανερώνει πόσο σημαντική είναι η Ελλάδα για τη Γαλλία.

Και θέλω, Μανουέλ, να σε διαβεβαιώσω, ότι ακόμα περισσότερο σημαντική είναι η Γαλλία για την Ελλάδα.

Θέλω, λοιπόν, να σε ευχαριστώ που είσαι σήμερα εδώ και να ευχηθώ να πάνε όλα καλά και να ξεπεραστούν με το καλύτερο δυνατό τρόπο όλες οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε» είπε ο κ. Τσίπρας κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου και ο Μανουέλ Βαλς πάγωσε.

Μερικές φορές, όπως έλεγε και η διαφήμιση, είναι καλύτερα να μασάς, παρά να μιλάς.

Επειδή η πολιτική, όπως έλεγε και ο Μιτεράν, είναι κυρίως η διαχείριση των συμβολισμών.

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top