Οικονομία

Ιαπωνία: Μειώθηκαν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου στις ασιατικές αγορές

550_334_50546.jpg

Οι τιμές του πετρελαίου μειώθηκαν νωρίς σήμερα το πρωί στις ασιατικές αγορές, μετά τις ανησυχίες των επενδυτών για ενδεχόμενη έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ (Brexit) αλλά και την αύξηση των αμερικανικών πετρελαϊκών αποθεμάτων.

Οι τιμές του αμερικανικού αργού κατέγραψαν το χαμηλότερο επίπεδο τιμών των τελευταίων τριών εβδομάδων στα 47,55 δολ το βαρέλι, καθώς μειώθηκαν για 5η συνεχόμενη ημέρα.

Οι τιμές του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης τύπου Brent, μειώνονται επίσης, για 5η συνεχόμενη ημέρα κατά 75 σεντς στα 49,08 δολ το βαρέλι.

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου δείχνουν αύξηση των αμερικανικών πετρελαϊκών αποθεμάτων κατά 1,2 εκατ βαρέλια την προηγούμενη εβδομάδα, στα 536,7 εκατ βαρέλια, σε αντίθεση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών που προέβλεπαν μείωση κατά 2,3 εκατ βαρέλια.

Παράλληλα, το ενδεχόμενο αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ, που κυριαρχεί στις χρηματιστηριακές αγορές, επηρεάζει αρνητικά την ψυχολογία των επενδυτών, συντελώντας στη μείωση των τιμών πετρελαίου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top