Διεθνή

Ιερέας διέκοψε το μυστήριο και έδειρε τον κουμπάρο

fdd-735x459.jpg

Ιερέας που τελούσε γάμο στην Πάφο της Κύπρου δεν είχε και πολύ εκτίμηση στα έθιμα, όπως το πάτημα του ποδιού του γαμπρού ή το χτύπημα στη πλάτη από τον κουμπάρο.

Ο ιερέας όταν διαπίστωσε ότι ο κουμπάρος και αδελφός του γαμπρού, χτύπησε τον νεόνυμφο στη πλάτη, σταμάτησε το μυστήριο, και επιτέθηκε μαινόμενος στον «ασεβή».

Συγκεκριμένα η κίνηση του κουμπάρου να χτυπήσει στην πλάτη τον γαμπρό την ώρα που ο ιερέας έψελνε το «Ησαΐα χόρευε» – σύμφωνα με το έθιμο – ήταν ήταν αυτή που εξόργισε τον πάτερ, ο οποίος σύμφωνα με καταγγελία της οικογένειας επιτέθηκε και γρονθοκόπησε τον κουμπάρο.

Σύμφωνα εξάλλου με μαρτυρίες των παρευρισκομένων, ο ιερέας άφησε το Ευαγγέλιο και επιτέθηκε σε έξαλλη κατάσταση στον κουμπάρο, αρχίζοντας να τον γρονθοκοπεί και με τα δύο του χέρια. Καλεσμένοι στην εκκλησία ανέφεραν συγκεκριμένα ότι ο ιερέας χτυπούσε τον κουμπάρο με τόσο μένος, ώστε να ματώσει στα χείλη. Οι συγγενείς εξοργίστηκαν και ο γάμος σχεδόν διαλύθηκε, ωστόσο με τη παρέμβαση των ψυχραιμότερων, το μυστήριο ολοκληρώθηκε όπως – όπως.

Τελικώς ο γάμος ολοκληρώθηκε και ο ιερέας έφυγε για να μη συνεχιστεί το επεισόδιο.

Μάλιστα ο ιερέας βρήκε και κάλυψη για την κίνησή του. Ως έναν από τους καλύτερους ιερείς της Μητροπολιτικής Περιφέρειας Πάφου χαρακτήρισε ο Μητροπολίτης Πάφου, Γεώργιος τον ιερέα που επιτέθηκε εναντίον του κουμπάρου του γαμπρού κατά την τέλεση γάμου το Σάββατο το βράδυ σε ξωκλήσι στην περιοχή της Τσάδας.

Σε επικοινωνία που είχε το philenews με τον Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιο μας λέχθηκε πως το περιστατικό παρουσιάστηκε λίγο διογκωμένο σε σχέση με την πραγματικότητα. Ανέφερε χαρακτηριστικά πως είχαν προηγηθεί άλλες δύο παρατηρήσεις σε άλλα άτομα που έκαναν φασαρία την ώρα του μυστηρίου.

Σε ερώτηση αν θεωρεί πως ο γάμος έχει ισχύ από τη στιγμή που διακόπηκε το μυστήριο, ο Πάφου Γεώργιος απάντησε καταφατικά, διευκρινίζοντας πως το πιστοποιητικό γάμου θα υπογραφεί είτε από το συγκεκριμένο ιερέα είτε από κάποιον άλλον.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top