Οικονομία

ΙΟΒΕ: Κανένα περιθώριο για πολιτικά λάθη στην Ελλάδα μετά το Brexit

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC

Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για νέα λάθη, καθώς οι αρνητικές εξελίξεις λόγω Brexit για την ελληνική οικονομία μπορεί να είναι μη ελέγξιμες εκτιμά ο γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ, Νίκος Βέττας.

«Μετά το δημοψήφισμα στο Ηνωμένο Βασίλειο οι εξελίξεις στην Ευρώπη αναμένεται να χαρακτηρίζονται μεσοπρόθεσμα από μεγάλη μεταβλητότητα τόσο στο πολιτικό όσο και στο οικονομικό πεδίο. Οι χειρισμοί μέσα στο επόμενο έτος θα είναι κρίσιμης σημασίας καθώς θα προσδιορίσουν αν οι οικονομίες στην ήπειρο θα μπορέσουν να τεθούν σε επανεκκίνηση και τροχιά ανάπτυξης», υποστηρίζει ο γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ και καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Νίκος Βέττας.

Όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ.Βέττας «σε κάθε περίπτωση, οι εξελίξεις αναμένεται να δράσουν επιβαρυντικά στην οικονομική δραστηριότητα και ειδικότερα να αναστείλουν επενδυτικά σχέδια κατά το επόμενο έτος, δηλαδή ακριβώς σε μια περίοδο όπου η αύξηση των επενδύσεων ήταν το κύριο ζητούμενο».

«Για την ελληνική οικονομία, οι τρέχουσες και οι επικείμενες εξελίξεις περιορίζουν στο ελάχιστο τα περιθώρια για νέα λάθη. Η οικονομική πολιτική δεν έχει πλέον κανένα απολύτως περιθώριο να μην είναι αξιόπιστη και να στηρίζεται στη μετάθεση των λύσεων στο μέλλον, όπως σε μεγάλο βαθμό έκανε από την αρχή της κρίσης.

Αυτό συμβαίνει ακριβώς γιατί το εξωτερικό μας περιβάλλον τίθεται εν νέου σε κρίση και δεν μπορεί να προσφέρει επιπλέον χρόνο. Αν δεν γίνουν άμεσα κινήσεις, από όλους όσους συναποφασίζουν και παρακολουθούν το πρόγραμμα προσαρμογής, ώστε το Φθινόπωρο να υπάρχει συμπαγής στήριξη για τη συστηματική εφαρμογή ενός αναπτυξιακού σχεδίου, πέρα από κάθε αμφιβολία και αμφισημία, οι αρνητικές εξελίξεις μπορεί να είναι μη ελέγξιμες. Το περιθώριο για μια θετική λύση ασφαλώς υπάρχει αλλά γίνεται πλέον ακόμη πιο στενό», εκτιμά επίσης ο γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ.

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!

Aποστολή

Ακολουθήστε μας στα

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top