Διεθνή

Ιράν:Διαπραγματεύσεις με Ιαπωνία & Κορέα για επενδύσεις σε πετροχημικά

5F4E9DE64546809E7E18DCF32975A81F.jpg

Οι διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη μεταξύ της PCCI και των επενδυτών από την Ιαπωνία και την Νότια Κορέα, αποσκοπούν στην εισροή επενδυτικών κεφαλαίων 520 εκατoμμυρίων ευρώ για τη χρηματοδότηση επενδυτικών προγραμμάτων στην πετροχημική βιομηχανία του Ιράν.

Η ιρανική εταιρία εμπορίας πετροχημικών προϊόντων (PCCI) διεξάγει συνομιλίες με επενδυτές από την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα για τη χρηματοδότηση πετροχημικών επενδυτικών προγραμμάτων σύμφωνα με πληροφορίες των ιρανικών ΜΜΕ.

Οι διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη μεταξύ της PCCI και των επενδυτών από την Ιαπωνία και την Νότια Κορέα, αποσκοπούν στην εισροή επενδυτικών κεφαλαίων 520 εκατoμμυρίων ευρώ για τη χρηματοδότηση επενδυτικών προγραμμάτων στην πετροχημική βιομηχανία του Ιράν, με τη μορφή έντοκων πιστωτικών επιστολών ( Usance Letter of Credit), σύμφωνα με το διευθυντή της PCCI, Ίσα Μασαγιέκι.

Η συγκεκριμένη μορφή πιστώσεων επιτρέπει την πληρωμή μέσω της παρουσίασης συγκεκριμένων εγγράφων ή σε προκαθορισμένη μελλοντική ημερομηνία, που προβλέπεται στο συμβόλαιο.

Στην επίτευξη της συμφωνίας θα έχει ρόλο και το ιρανικό υπουργείο των Οικονομικών, που θα διασφαλίσει κρατικές εγγυήσεις.

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top