Ελλάδα

Ιστορική άφιξη του Πατριάρχη στην Κρήτη

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC

Στην Κρήτη έφτασε,σήμερα το μεσημέρι , ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος για να πρωτοστατήσει στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο που θα διεξαχθεί στο νησί. 

Στο αεροδρόμιο παρέστησαν πολλοί επίσημοι ενώ δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας και έντονη η παρουσία αστυνομικής δύναμης.

Ο προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας συνομίλησε με εκπροσώπους της Εκκλησίας της Κρήτης, δημοσιογράφους και πολιτικούς που τον περίμεναν, ενώ έκανε μία σύντομη δήλωση λέγοντας ότι η απόφαση κάποιων να μην έρθουν θα τους βαρύνει.

kriti2.jpg

Τόνισε δε πως αυτή η απόφαση επισκιάζει το ιστορικό γεγονός.

Ευχήθηκε μάλιστα οι εκκλησίες να αναθεωρήσουν την απόφαση τους ενώ αναφέρθηκε στις επισκέψεις του στην Κρήτη αλλά και στη φιλοξενία των κατοίκων.

Τέλος, αναφέρθηκε στον κόπο που χρειάστηκε για τη προετοιμασία της Συνόδου και ευχαρίστησε όσους παρέστησαν για την υποδοχή.

Στη συνέχεια , αποχώρησε από το αεροδρόμιο “Δασκαλογιάννης”.

Στο αεροδρόμιο τον υποδέχτηκε μεταξύ άλλον ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, ο οποίος δήλωσε:

«Υποδέχτηκα σήμερα εκ μέρους της ελληνικής Κυβέρνησης τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη, ο οποίος ως ο πρώτος της Ορθοδοξίας θα προεδρεύσει της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου, του σημαντικότερου γεγονότος της Εκκλησίας τους τελευταίους αιώνες, που πραγματοποιείται  εδώ στη φιλόξενη Κρήτη.

kriti3.jpg
 
Από πλευράς της ελληνικής Πολιτείας, έχουμε προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να διασφαλίσουμε τον άρτιο συντονισμό και λειτουργία των κρατικών υπηρεσιών, οι οποίες συνεισφέρουν στη διεξαγωγή της Συνόδου».

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ήταν παρών στην υποδοχή άφιξης του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου στο αεροδρόμιο Χανίων.

«Η Κρήτη με αισθήματα σεβασμού υποδέχεται την Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.Σε μια κρίσιμη χρονική στιγμή για την Ορθοδοξία, με την Άφιξη του Οικουμενικού Πατριάρχη στο νησί μας, σηματοδοτείται η έναρξη των εργασιών της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου των Ορθοδόξων. Ενός ιστορικού γεγονότος  η σημασία του οποίου θα ξεπεράσει τα όρια του Ελλαδικού χώρου και θα φτάσει σε κάθε γωνιά του κόσμου, σε κάθε Ορθόδοξη εκκλησία και ενορία.Για την Περιφέρεια Κρήτης, η επικείμενη Σύνοδος, αποτελεί ένα σημαντικό γεγονός που αναμφισβήτητα θα προβάλλει διεθνώς το νησί μας και θα καταγραφεί στις σελίδες της ιστορίας.Στα βήματα του Αποστόλου Παύλου, στο νησί του Αποστόλου Τίτου, ως Περιφέρεια Κρήτης με σεβασμό καλωσορίζουμε τον Οικουμενικό Πατριάρχη καθώς επίσης και όλους τους επικεφαλής των Ορθοδόξων Εκκλησιών με την ελπίδα ότι η Σύνοδος θα ολοκληρωθεί με απόλυτη επιτυχία» δήλωσε.

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!

Aποστολή

Ακολουθήστε μας στα

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top