Διεθνή

Ιταλία: Αρνητική μία βρετανική έξοδος – Σενάριο συνωμοσίας η δολοφονία Κοξ

725825ED86E53DF5F9F8A08ADCE71403.jpg

Tα αποτελέσματα διαδικτυακής έρευνας που διεξήχθη στην Ιταλία δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα τονίζοντας πως οι χρήστες του ιταλικού διαδικτύου πιστεύουν πως η πρόσφατη δολοφονία της Κοξ είναι σενάριο συνωμοσίας.

Το 74% των Ιταλών χρηστών του ίντερνετ θεωρεί πως «οι συνέπειες ενδεχόμενου Brexit, για την Μεγάλη Βρετανία, θα είναι αρνητικές».

Αυτό αναφέρει έρευνα η οποία βασίζεται στις επικρατέστερες απόψεις και τάσεις του διαδικτύου -κυρίως με έμφαση στα ιστολόγια- και επεξεργασία των στοιχείων από το επιστημονικό παρατηρητήριο του πανεπιστημίου Statale του Μιλάνου. Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύονται σήμερα από την εφημερίδα της Ρώμης Λα Ρεπούμπλικα.

Σε ότι αφορά την δολοφονική επίθεση κατά της βουλευτίνας των Εργατικών, Τζο Κόξ, το 38,5% των πολιτών που γράφει στο διαδίκτυο και αναφέρθηκε πρόσφατα στην όλη υπόθεση, εκτιμά ότι πρόκειται για «πολιτική μηχανορραφία», το 29,3% θεωρεί ότι «είναι πράξη ακροδεξιού εξτρεμιστή», το 14,2% πιστεύει ότι οφείλεται σε δολοφονική πράξη με στόχο «να ηρεμήσουν οι αγορές», το 8,8% κάνει λόγο για «ρατσιστική επίθεση» και μόνον το 3,3% είναι βέβαιο ότι ήταν «δολοφονία από μέρους ενός παράφρονα».

Όπως αναφέρει, τέλος, η Λα Ρεπούμπλικα, υπάρχει μια σαφή τάση υπέρ του «σεναρίου συνωμοσίας». Στους χρήστες του διαδικτύου και «μπλόγκερς» που ασπάζονται την άποψη αυτή, το 48,1% εκτιμά ότι «εξυπηρετήθηκαν τα χρηματοοικονομικά συμφέροντα», το 22,9% υποδεικνύει «εκείνα της βρετανικής κυβέρνησης», το 20,3% «της Ευρωπαϊκής Ένωσης» και κατά την άποψη του 8,7% πρόκειται για συμφέροντα «της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top