Οικονομία

Ιταλός ΥΠΟΙΚ: Το Brexit πιθανώς να πλήξει τα δημόσια οικονομικά της Ιταλίας

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC

Ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας Πιερ Κάρλο Πάντοαν δήλωσε ότι η ψήφος της Βρετανίας για αποχώρηση από την ΕΕ μπορεί να οδηγήσει την ιταλική οικονομία σε χαμηλότερη ανάπτυξη απ’ ό,τι είχε αρχικά προβλεφθεί, με αρνητική επίδραση στα δημόσια οικονομικά.

Η Ιταλία, η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης, έχει καταγράψει χαμηλή ανάπτυξη αφότου βγήκε από την τριετή ύφεση στις αρχές του 2015.

“Πρέπει να είμαστε πολύ ξεκάθαροι: δεν μπορεί να αποκλειστεί, μετά το Brexit, για λόγους πέραν του ελέγχου μας, η οικονομική εικόνα να επιδεινωθεί και θα έχουμε μικρότερη ανάπτυξη”, δήλωσε ο Πάντοαν σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Corriere della Sera.

“Αυτό θα πλήξει τα δημόσια οικονομικά. Ελπίζω ότι δεν θα συμβεί, αλλά είναι πιθανό”.

Η πρόβλεψη της κυβέρνησης είναι για ανάπτυξη 1,2% φέτος. Το δημόσιο χρέος της Ιταλίας, γύρω το 133% του ΑΕΠ, είναι το υψηλότερο στην ευρωζώνη έπειτα απ’ αυτό της Ελλάδας.

Η Unicredit, η μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας, ανακοίνωσε ότι μετά το βρετανικό δημοψήφισμα μειώνει την πρόβλεψή της για την ανάπτυξη της Ιταλίας το 2017 σε 0,2% έως 0,7%, από 1,2% που ήταν προηγουμένως.

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!

Aποστολή

Ακολουθήστε μας στα

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top