Ελλάδα

Κακλαμάνης: Όνειδος για τη Δημοκρατία το Νοσοκομείο του Κορυδαλλού

DC6363AECD30223BBD7B0363EAA2AE59.jpg

Αιχμές του βουλευτή της ΝΔ για ολιγωρία των υπουργών Δικαιοσύνης και Υγείας

Τις ακατάλληλες συνθήκες που επικρατούν στο νοσοκομείο κρατουμένων Κορυδαλλού (ΝΚΚ) εξαιτίας των οποίων αποκαλείται «κολαστήριο», επαναφέρει στο προσκήνιο, ο βουλευτής της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης, κάνοντας λόγο για εικόνες ντροπής που δεν αρμόζουν σε σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος».

Ο Δ’ αντιπρόεδρος της Βουλής, επισημαίνει μεν ότι η κατάσταση έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες δεκαετίες, επιρρίπτει, ωστόσο ευθύνες στους συναρμόδιους Υπουργούς Δικαιοσύνης και Υγείας, καταλογίζοντάς τους ολιγωρίας, καθώς όπως υποστηρίζει εδώ και 16 μήνες που έχουν επισκεφτεί το νοσοκομείο δεν έχει αλλάξει τίποτα.

«Οι ασθενείς που νοσηλεύονται στο ΝΚΚ έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με απάνθρωπες συνθήκες νοσηλείας, που σε κάποιες περιπτώσεις έχουν στοιχίσει και τη ζωή των νοσηλευομένων. Μάλιστα οι κρατούμενοι κάνουν λόγο για 6 νεκρούς τους τελευταίους 5 μήνες και ζητούν εναγωνίως από τον Άρειο Πάγο να παρέμβει για να εφαρμοστεί η σχετική νομοθεσία», τονίζει ο Νικήτας Κακλαμάνης.

Ο ίδιος αποδίδει την ατακαλληλότητα του συγκεκριμένου νοσοκομείου κυρίως στην έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού σε συνδυασμό με τις ανεπαρκείς υποδομές και ερωτά από τους κυρίους Ν. Παρασκευόπουλο και Α. Ξανθό να απαντήσουν σε ποιες ενέργειες σκοπεύουν να προβούν για τη βελτίωση των συνθηκών νοσηλείας.

«Αναντίρρητα, ο τρόπος που η Πολιτεία μεταχειρίζεται τους κρατουμένους τα σωφρονιστικά ιδρύματα γενικότερα αλλά και στο Νοσοκομείο Κρατουμένων Κορυδαλλού ειδικότερα, αποτελεί καθρέφτη της Δημοκρατίας μας και για το λόγο αυτό είναι αναγκαίο να ευαισθητοποιηθούμε όλοι μας και οι εικόνες αυτές της ντροπής να αποτελέσουν παρελθόν», καταλήγει ο «γαλάζιος» βουλευτής.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top