Ελλάδα

Καλλιθέα: Αυτός είναι ο 47χρονος που εξαπατούσε ηλικιωμένους

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC

Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα στοιχεία και οι φωτογραφίες του 47χρονου που συνελήφθη στην Καλλιθέα με την κατηγορία ότι εξαπατούσε ηλικιωμένους. Πρόκειται για τον Πισπιρίγκα Κωνσταντίνο του Γεωργίου και τη Μαρίας που συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή στην Καλλιθέα και σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν μέλος μια εγκληματικής ομάδας που διέπραττε απάτες σε  σε βάρος ηλικιωμένων με το πρόσχημα εμπλοκής σε τροχαίο ατύχημα συγγενικού τους προσώπου.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση χρονικής διάρκειας έξι μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράση του και την ευχερέστερη αξίωση της πολιτείας για τον ποινικό κολασμό ομοειδών αδικημάτων με ταυτοποίηση ενδεχομένως και άλλων παθόντων.

piiii.jpg

Όπως προέκυψε από την έρευνα, κατά το τελευταίο εξάμηνο, οι δράστες είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό την διάπραξη απατών σε βάρος ηλικιωμένων. Προσποιούμενοι τους αστυνομικούς, έπειθαν τα θύματΆ τους αρχικά για την ύπαρξη τροχαίου ατυχήματος, στο οποίο ενεπλάκη με υπαιτιότητά του συγγενικό τους πρόσωπο και ακολούθως, για την αποφυγή περαιτέρω συνεπειών, την καταβολή χρηματικού ποσού. Σε κάποιες περιπτώσεις, προσποιούνταν στο τηλέφωνο ότι είναι το συγγενικό τους πρόσωπο, το οποίο ξεσπούσε δήθεν σε λυγμούς, προκαλώντας με αυτόν τον τρόπο ψυχολογική πίεση στους ηλικιωμένους.

Στην περίπτωση που τους έπειθαν, ένας από τους δράστες, μετέβαινε στις οικίες τους για την παραλαβή των χρημάτων.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί 21 περιπτώσεις, ενώ το οικονομικό όφελος που αποκόμισε η εγκληματική ομάδα, από την παραπάνω παράνομη δράση της, υπολογίζεται στις 207.000 ευρώ.

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!

Aποστολή

Ακολουθήστε μας στα

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top