Ελλάδα

«Καλοκαιρινό Εργαστήρι Δημοκρατίας» στον Εθνικό Κήπο για μαθητές γυμνασίων

550_334_81230.jpg

Στον Εθνικό Κήπο πραγματοποιούνται, αυτήν την εβδομάδα, τα καθιερωμένα θερινά εκπαιδευτικά εργαστήρια του Ιδρύματος της Βουλής, για παιδιά γυμνασίων.

Οι περίπου 100 μαθητές από σχολεία της Αττικής θα παρακολουθήσουν, δωρεάν, παιδαγωγικά εργαστήρια, θεατρικό παιχνίδι, υπαίθρια μαθήματα, επισκέψεις και ξεναγήσεις, αθλοπαιδιές, το σαιξπηρικό «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» και άλλες δράσεις.

Πρόκειται για τέσσερα προγράμματα διάρκειας τριών ημέρων, σχεδιασμένα «να δώσουν την ευκαιρία στους μαθητές να συνειδητοποιήσουν την ιστορική σχέση του Κήπου με το κτίριο της Βουλής και τη νεότερη ελληνική ιστορία, να ψυχαγωγηθούν, αλλά και να καλλιεργήσουν την περιβαλλοντική και οικολογική τους συνείδηση», τονίζει το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία.

Στο Καλοκαιρινό Εργαστήρι Δημοκρατίας του 2014 και του 2015 είχαν συμμετάσχει περίπου 200 μαθητές από 16 σχολεία του Πειραιά, του Κερατσινίου, της Νίκαιας, του Αγίου Ιωάννη Ρέντη και του Περιστερίου. Φέτος συμμετέχουν μαθητές από γυμνάσια του Ιλίου, των Αγίων Αναργύρων, του Αιγάλεω, της Αγίας Βαρβάρας και του Περιστερίου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top