Διεθνή

Κάμερον σε συνεργάτες του: Γιατί να φάω εγώ τα σκ@τά;

Βουρκωμένος, ο Ντέιβιντ Κάμερον ανακοίνωσε την Παρασκευή την απόφασή του να αποχωρήσει από την πρωθυπουργία τον Οκτώβριο.

Λίγο νωρίτερα, σύμφωνα με την Sun, ο Κάμερον είχε πει σε συνεργάτες του «Why should I do all the hard s**t?» (σε ελεύθερη μετάφραση ”Γιατί να φάω εγώ τα σκ@@α”), αναφερόμενος στην απόφασή του να παραδώσει τη σκυτάλη σε κάποιον πολιτικό του αντίπαλο, όπως ο Μπόρις Τζόνσον, ώστε να χειριστεί εκείνος τις δύσκολες διαπραγματεύσεις για την έξοδο της Μ. Βρετανίας από την ΕΕ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, έχοντας απέναντί του τα δακρυσμένα στελέχη του στενού του κύκλου, ο πρωθυπουργός της χώρας είπε «Γιατί να φάω εγώ τα σκ@@α για κάποιον άλλον, για να του δώσω έτοιμη (σ.σ. τη δουλειά) στο πιάτο;».

Αυτές οι συναισθηματικά φορτισμένες σκηνές διαδραματίστηκαν όταν ο Κάμερον πήγε στο γραφείο των στενών συνεργατών του νωρίς το πρωί της Κυριακής, δίπλα στην πρωθυπουργική κατοικία. Πολλοί από αυτούς έκλαιγαν, ενώ χειροκρότησαν τόσο τον ίδιο, όσο και τη σύζυγό του, Σαμ.

Στη συνέχεια, ο Κάμερον ευχαρίστησε τους συνεργάτες του, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι στο πλευρό του τα τελευταία 11 χρόνια. «Ηταν η στιγμή που συνειδητοποιήσαμε ότι όλα τελείωσαν. Εφυγε με αξιοπρέπεια και αυτό ήταν το πιο σημαντικό για εμάς», ανέφερε στην εφημερίδα ένα από τα άτομα που ήταν στη συνάντηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την Sun, ο Κάμερον αποφάσισε να παραιτηθεί σε περίπτωση ήττας, ενώ ακόμη ο κόσμος πήγαινε στις κάλπες, μετά από μία μακρά συνάντηση με τους στενότερους συνεργάτες του την Πέμπτη. Παρά τις αντιρρήσεις τουλάχιστον ενός εκ των συμβούλων του, ο Βρετανός πρωθυπουργός κατέληξε ότι δεν υπήρχε επιστροφή αν τον απέρριπταν οι Βρετανοί πολίτες.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top