Πολιτική

Καμμένος: Δεν μπορεί να μείνει το μπόνους των 50 εδρών – Εκλογή ΠτΔ από το λαό

EC02D5ECBE1F509836DA4C8A931C6781.jpg

Λίγο μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, ο ΥΕΘΑ και επικεφαλής των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος τόνισε πως είναι πολύ πιθανό να βρεθεί η χρυσή τομή με τους αρχηγούς των υπολοίπων κομμάτων για την αλλαγή του εκλογικού νόμου και τη συνταγματική αναθεώρηση.

Για αλλαγή της εφαρμογής του εκλογικού νομού προς ένα αναλογικότερο σύστημα έκανε λόγο ο Πάνος Καμμένος σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό με θέμα τον εκλογικό νόμο και την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Ο Πάνος Καμμένος σημείωσε επίσης πως οι ΑΝΕΛ επιθυμούν ψήφο από τα 17 και συμμετοχή και των ομογενών στις εκλογικές διαδικασίες. Αναφορικά με την εκλογή προέδρου της δημοκρατίας ο επικεφαλής των ΑΝΕΛ σημείωσε πως πρέπει να γίνεται από τον ελληνικό λαό και με αυξημένες αρμοδιότητες.

Επίσης ο ΥΕΘΑ τόνισε: «Πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα όπως ο νόμος περί ευθύνης υπουργών πιστεύω ότι έχουμε χρόνο να αλλάξουμε πολλά πράγματα και να κάνουμε συζήτηση με το λαό και τα κόμματα, Έχω την πεποίθηση ότι με τους πολιτικούς αρχηγούς μπορούμε να τα βρούμε για να κάνουμε τις αλλαγές – πέρα από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Τάχθηκε υπέρ του 3% ενώ σημείωσε πως δεν μπορεί να μείνει το μπόνους στους 50 βουλευτές να μειωθεί ώστε να γίνονται συνεργασίες.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top