Πολιτική

Καμμένος: Ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε στη ρύθμιση του χρέους

550_334_507985.jpg

«Η Ευρώπη δεν γίνεται να ενωθεί με το ζόρι Ο διάλογος και η δικαιοσύνη είναι εκείνα που μπορούν να κρατήσουν ενωμένη την Ευρώπη», εκτίμησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, με αφορμή το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη Μ. Βρετανία. και υπέδειξε ότι «αν, θέλουμε μία ενωμένη Ευρώπη θα πρέπει να αποφασίσουμε ότι θα είμαστε ενωμένοι παντού».

Παράλληλα, ο κ. Καμμένος εξέφρασε την ελπίδα, «το μήνυμα που έρχεται από την Αγγλία να είναι ένα μήνυμα που θα δείχνει, ότι ο μόνος τρόπος για να υπάρξει ενωμένη Ευρώπη, είναι να υπάρχει μία δίκαιη αντιμετώπιση απέναντι σε όλες τις χώρες, να γίνεται σεβαστή η απόφαση των λαών και να μην μετατρέπονται οι σύμμαχοι σε πιστωτές που εκβιάζουν».

Υπενθυμίζοντας ότι «η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, απέδειξε στην Ευρώπη ότι δεν είμαστε εμείς εκείνοι που θέλουμε τη διάλυσή της, είμαστε εκείνοι που θέλουμε συνεργασία, αλλά θέλουμε μία δίκαιη αντιμετώπιση» κάλεσε τους πιστωτές της Ελλάδας, «να αντιληφθούν ότι κατ’ αρχήν είναι σύμμαχοί μας και ότι ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε στη ρύθμιση του χρέους για να μπορέσει να ανασάνει ο ελληνικός λαός, να επανέλθει η κανονικότητα και να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του λαού για τα δημόσια αγαθά της υγείας και της παιδείας».

Ο κ. Καμμένος σχολίασε περαιτέρω – με αφορμή τις δημοσκοπήσειςγια το δημοψήφισμα – ότι «στις δημοκρατίες τα αποτελέσματα δεν τα βγάζουν οι δημοσκόποι, αλλά οι ψηφοφόροι» και κάλεσε τις εταιρείες δημοσκοπήσεων στην Ελλάδα – κάνοντας ιδίαίτερη αναφορά στο Πανεπιστήμιο Μακεδονία και το ΣΚΑΙ – «να καταλάβουν ότι πλέον αυτό το παιχνίδι τελείωσε και δεν πείθεται κανείς».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΑ αντιπτέραρχο, Χρήστο Βαΐτση, παρέστη στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στη Θάσο με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 χρόνων από τη συμβολή της νήσου στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top