Ελλάδα

Κανονικά οι πτήσεις την ερχόμενη εβδομάδα – αναστέλλεται η απεργία της ΟΣΥΠΑ

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC

Την αναστολή της πενθήμερης απεργίας που είχε εξαγγείλει από τη Δευτέρα αποφάσισε η Ομοσπονδία Συλλόγων Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ) μετά τη σημερινή συνάντηση των εκπροσώπων της με τον υπουργό Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη. Αυτό σημαίνει ότι οι πτήσεις θα γίνουν κανονικά.

Το πλαίσιο των όσων συζητήθηκαν και συμφωνήθηκαν με τον υπουργό περιγράφει στην ανακοίνωσή της η ΟΣΥΠΑ, στην οποία αναφέρει ότι προχωρά στην αναστολή της πενθήμερης απεργίας. Ειδικότερα, η ανακοίνωση της ΟΣΥΠΑ αναφέρει:

«H Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε  σήμερα στο Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων με τον Υπουργό κ. Χρ. Σπίρτζη, ενημερώνει για τα παρακάτω :
Ο κ. Υπουργός τηρώντας τα εδώ και ένα έτος συμφωνηθέντα με την ΟΣΥΠΑ, παρέδωσε Σχέδιο Οργανογράμματος για διαβούλευση, το οποίο κινείται στα πλαίσια των κοινά αποδεκτών αρχών και φιλοσοφίας.  Επίσης ο κ. Υπουργός, επανεπιβεβαίωσε ότι συμπαρατάσσεται με εμάς στον κοινό στόχο να παραμείνουν τα 25 περιφερειακά αεροδρόμια στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, προς όφελος της Εθνικής Οικονομίας, της γεωπολιτικής στρατηγικής της χώρας και της κοινωνικής πολιτικής του κράτους.
 
Η ΟΣΥΠΑ ενημέρωσε επίσης  ότι στον κοινό αυτό αγώνα σύμμαχοί μας είναι και οι εκπρόσωποι της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας,  όπως ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ κ. Ανδρέας Ανδρεάδης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Aegean Airlineς  κ. Ευτύχης Βασιλάκης. Επίκειται συνάντηση την ερχόμενη εβδομάδα με τον κ. Υπουργό και τους προαναφερόμενους φορείς, προκειμένου να συμφωνηθεί η κοινή γραμμή και οι ενέργειες που θα επιφέρουν εργασιακή ειρήνη για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του ελληνικού τουρισμού.

Μετά τα παραπάνω με αίσθημα ευθύνης απέναντι στη χώρα και στο επιβατικό κοινό και αφουγκραζόμενοι την ανησυχία όλων των παραγόντων του τουρισμού και των τοπικών κοινωνιών, καθώς επίσης αποδεχόμενοι τις σχετικές δεσμεύσεις του κ. Υπουργού  αναστέλλουμε την προκηρυχθείσα πενθήμερη απεργία από ώρα 00.01 τοπική της Δευτέρας 20/6/2016 έως 23.59 τοπική της Παρασκευής 24/6/2016, σαν ένα ελάχιστο δείγμα γραφής της καλής θέλησης και προσφοράς των εργαζομένων στην ΥΠΑ.

Θέλουμε να θεωρούμε δεδομένο ότι ο κ. Υπουργός θα συνεχίσει τον ειλικρινή και εποικοδομητικό διάλογο με την Ομοσπονδία ώστε να μη μας διαψεύσει, σε μια κοινή προσπάθεια για την ανάπτυξη και εκσυγχρονισμό της Δημόσιας ΥΠΑ και την επανένταξη σε αυτήν των 23 κρατικών αεροδρομίων, για το καλό της χώρας και της εθνικής οικονομίας και μόνο».

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!

Aποστολή

Ακολουθήστε μας στα

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top