Πολιτική

Καραγκούνης: Δεν μπορούμε να επιβάλουμε εκλογές, αλλά να πιέσουμε πολιτικά την κυβέρνηση

550_334_390082.jpg

Η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να επιβάλει πρόωρες εκλογές, αλλά να πιέσει πολιτικά την κυβέρνηση, γιατί το μείγμα πολιτικής που εφαρμόζεται «δεν βγαίνει», είπε ο Κώστας Καραγκούνης, ο οποίος προβλέπει ότι κατάσταση στην ελληνική οικονομία θα χειροτερέψει.

«Μπορούμε να πιέσουμε πολιτικά, γιατί αυτή η συνταγή δεν βγαίνει και τους επόμενους μήνες θα το δούμε πολύ πιο έντονα να γίνεται αυτό, διότι δεν θα πιάνονται οι δημοσιονομικοί στόχοι» ανέφερε ο βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο «Πρακτορείο 104,9 FM».
 
Ο ίδιος επικαλέστηκε τις πρόσφατες δηλώσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος -όπως υπενθύμισε ο κ. Καραγκούνης- χαρακτήρισε ως μη ρεαλιστικό και ανέφικτο τον στόχο για επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος στο 3,5%.

Κατηγόρησε, επίσης, την κυβέρνηση ότι δεν έχει συγκεκριμένο σχέδιο εξόδου της χώρας από την κρίση, ότι εφαρμόζει αυτά που ζητούν οι δανειστές και τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν η δημοσιονομική πολιτική μιας χώρας να στηρίζεται πάνω από 70% σε φόρους.

Εξάλλου, αναφερόμενος στη χθεσινή συγκέντρωση της κίνησης «Παραιτηθείτε» στην Αθήνα, ο κ. Καραγκούνης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι διακατέχεται από τρόμο και πανικό, ενώ στράφηκε και κατά υπουργών της κυβέρνησης με αφορμή τις δηλώσεις που έκαναν τις προηγούμενες ημέρες.

«Υπάρχει τρόμος και πανικός μήπως και διαδηλώσει κάποιος» είπε το στέλεχος της ΝΔ και έκανε λόγο για «δείγματα ολοκληρωτισμού και είναι απόλυτα αυταρχικής λογικής», από την πλευρά κυβερνητικών στελεχών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top