Ελλάδα

Καρδίτσα: Σημαντικές ζημιές στις καλλιέργειες από τη χαλαζόπτωση

550_334_329372.jpg

Μεγάλες είναι οι καταστροφές που υπέστησαν από τη σφοδρή χαλαζόπτωση εκτάσεις με καλλιέργειες βαμβακιού, καλαμποκιού και καπνού, στις τοπικές κοινότητες Μέλισσας και Πτελοπούλας της Δημοτικής Ενότητας Κάμπου, στον δήμο Καρδίτσας.

Επίσης, μεγάλες καταστροφές σημειώθηκαν σε εκτάσεις στην τοπική κοινότητα Ζαϊμίου και στην τοπική κοινότητα Μητρόπολης, όπου οι ζημιές στις αμπελοκαλλιέργειες είναι σχεδόν ολοκληρωτικές.

Ζημιές υπέστησαν καλλιέργειες και σε άλλες κοινότητες του δήμου, για τις οποίες θα ξεκινήσει, άμεσα, η διαδικασία αναγγελίας τους στον ΕΛΓΑ μέσω των ανταποκριτών του στον δήμο, όπως ανακοίνωσε σήμερα η δημοτική Αρχή.

Ήδη, ο δήμαρχος Καρδίτσας, Φ. Αλεξάκος, επικοινώνησε με τον Οργανισμό, ζητώντας την άμεση αποστολή κλιμακίων για την εκτίμηση των ζημιών και τη δίκαιη αποζημίωση των παραγωγών. Παράλληλα, επισκέφθηκε περιοχές του δήμου, οι οποίες επλήγησαν περισσότερο από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που επικράτησαν χθες το απόγευμα, με κύρια χαρακτηριστικά τη σφοδρή χαλαζόπτωση και τους δυνατούς ανέμους.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top