Ελλάδα

Καταγγελία για βιασμό στο hotspot της Χίου

550_334_512497.jpg

Από 45χρονη Ιρανή μετανάστρια η οποία διαμένει στο χοτ σποτ στο Χαλκειός της Χίου, καταγγέλθηκε σήμερα βιασμός από 18χρονο Αφγανό. Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για βιασμό.

Χθες το απόγευμα, συνελήφθη στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης, 28χρονος μετανάστης από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, την ώρα που επιχειρούσε να επιβιβασθεί σε πτήση με προορισμό τη Βιέννη. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή και χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, ψευδή ανωμοτί κατάθεση και παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Τέλος χθες συνελήφθησαν στο Βαθύ της Σάμου, Σύριες ηλικίας 25 και 37 ετών, διότι όπως διακριβώθηκε, είχαν παραβιάσει περιορισμούς, που τους είχαν επιβληθεί από τις αρμόδιες αστυνομικές Αρχές, αναφορικά με την υποχρέωση παραμονής τους στο νησί της Κω και τη μη απομάκρυνσή τους από αυτό.

Ας σημειωθεί ότι πλέον, η Αστυνομία ακολουθεί την πρακτική της απέλασης, σε όσους πρόσφυγες ή μετανάστες διαπιστώνεται πως επιδεικνύουν παραβατική συμπεριφορά. Εφόσον καταδικασθούν από τα δικαστήρια και ανεξαρτήτως του ύψους της ποινής, οδηγούνται άμεσα σε προαναχωρησιακό κέντρο στην ηπειρωτική Ελλάδα, ώστε να απελαθούν άμεσα εντός των επόμενων ημερών.

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top