Ελλάδα

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΟΚ: Ασθενείς του ΑΧΕΠΑ αγοράζουν οι ίδιοι χειρουργικά υλικά για τις επεμβάσεις τους

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC

Δραματικές ελλείψεις σε χειρουργικά υλικά καταγράφονται σε μεγάλα νοσοκομεία της χώρας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους ασθενείς που πρέπει να χειρουργηθούν. Χωρίς χρήματα για προμήθειες και συνεπώς χωρίς υλικά για χειρουργικές επεμβάσεις, στην πράξη, οι γιατροί αναγκάζονται να δίνουν προτεραιότητα στις επείγουσες επεμβάσεις, πχ καρδιολογικές, και να βάζουν σε μακρά λίστα αναμονής τους ασθενείς των οποίων η πάθηση μπορεί να… περιμένει.

Είναι ενδεικτική η καταγγελία του Σωματείου των Εργαζομένων του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με την οποία, οι ασθενείς ενημερώνονται ατύπως ότι αν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν μόνοι τους τα υλικά, π.χ. για καρδιολογικές επεμβάςεις, να τα προμηθεύονται ώστε να υποβάλλονται στην επέμβαση.

Όσοι δεν μπορούν να αναλάβουν τη δαπάνη αυτή, ενημερώνονται πως θα μπουν σε λίστα αναμονής του νοσοκομείου, περιμένοντας  τις αρμόδιες υπηρεσίες να προχωρήσουν σε προμήθειες υλικού ώστε να δρομολογηθούν τα χειρουργεία τους. Συνήθως πρόκειται για υλικά αξίας έως και 500 ευρώ. Σύμφωνα με το Σωματείο, υπάρχουν ασθενείς που χρήζουν χειρουργικών επεμβάσεων και δεν διαθέτουν χρήματα, με αποτέλεσμα να βρίσκονται στις λίστες αναμονής του νοσοκομείου πάνω από ένα έτος.

«Στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας που η  ψευτοαριστερή κυβέρνηση σώζει στα λόγια συμβαίνουν τα εξής παράδοξα: Όποιος ασθενής έχει χρήματα σώζεται. Όποιος ασθενής δεν έχει χρήματα κινδυνεύει να πεθάνει» καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων του ΑΧΕΠΑ, και καλεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να απαντήσει στην καταγγελία.

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!

Aποστολή

Ακολουθήστε μας στα

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top