Ελλάδα

Καταγγελίες για υπεξαίρεση ακριβών φαρμάκων στο Θεαγένειο Θεσσαλονίκης

1C08BC202AE1124F155258B5783E1931.jpg

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, δύο συγκεκριμένα πρόσωπα που εμφανίζονται να υπεξαιρούν φάρμακα από το ίδρυμα και στη συνέχεια να τα πουλούν στο εξωτερικό, κατά πάσα πιθανότητα στη Βουλγαρία.

Στο μικροσκόπιο του εισαγγελέα μπαίνει, μετά το «ΑΧΕΠΑ» και το «Ιπποκράτειο», και το «Θεαγένειο» Αντικαρκινικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, μετά από ανώνυμες καταγγελίες ότι μέρος των ακριβών φαρμάκων που προμηθεύεται το ίδρυμα διοχετεύεται στο εξωτερικό.

Στις επίμαχες επιστολές που έφτασαν στο γραφείο του εισαγγελέα εγκλημάτων διαφθοράς Θεσσαλονίκης «στοχοποιούνται» δύο συγκεκριμένα πρόσωπα που εμφανίζονται να υπεξαιρούν φάρμακα από το ίδρυμα.

Στη συνέχεια, οι δύο «έμποροι» φέρεται ότι εξάγουν τα φάρμακα, έναντι αμοιβής, σε γειτονική χώρα, κατά πάσα πιθανότητα τη Βουλγαρία. Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, τα καταγγελλόμενα πρόσωπα φαίνεται ότι είναι γιατροί.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα υπεξαιρεθέντα φάρμακα κατατάσσονται στην κατηγορία των ακριβών φαρμάκων και αποτελούν μέρος των σκευασμάτων που προορίζονται για διάθεση σε ασθενείς του «Θεαγένειου» οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρές παθήσεις.

Υπό αυτές τις συνθήκες και αφού αξιολόγησε τα στοιχεία, ο αντιεισαγγελέας Εφετών Αχιλλέας Ζήσης διέταξε έρευνα στο Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας με το ερώτημα να διαπιστωθεί εάν στοιχειοθετούνται τα κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα της απιστίας και της υπεξαίρεσης. Σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία, η έρευνα εκτείνεται τουλάχιστον στο διάστημα της τελευταίας 5ετίας.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις τις προηγούμενες μέρες η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Σύρμω Κακάλη με δύο ξεχωριστές παραγγελίες που έδωσε ζήτησε να γίνουν έρευνες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και το «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο.

Στο πρώτο ίδρυμα ερευνώνται καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες ασθενείς δώρισαν χειρουργικά υλικά προκειμένου να χρησιμοποιηθούν σε επεμβάσεις που υποβλήθηκαν οι ίδιοι, ενώ στο δεύτερο ελέγχονται καταγγελίες για τροποποιήσεις στο πρόγραμμα εφημέρευσης του τμήματος Αιμοδοσίας.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top