Ελλάδα

Κατέφθασαν τα πρώτα εξώδικα για τα «πυροδάνεια» στην Ηλεία

fotia15-656x410.jpg

Σε σοβαρό κίνδυνο ακόμα και για την επιβίωσή τους εκτίθενται πλέον οι επιχειρήσεις της Ηλείας οι οποίες έλαβαν κατά το παρελθόν δάνεια με την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου, εξαιτίας της ζημιάς που υπέστησαν από φυσικές καταστροφές (σεισμός, φωτιά, κλπ).

Του ανταποκριτή μας από το patrisnews.com στην Ηλεία

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδα «Πατρίς» από τις αρχές του Ιουνίου έχουν σταλεί εξώδικες επιστολές σε επιχειρήσεις από τραπεζικά ιδρύματα, με τις οποίες ζητούν την εξόφληση ολόκληρου του ληξιπρόθεσμού ποσού του δανείου έως και τα τέλη του ίδιου μήνα! Ειδάλλως, όπως τονίζεται στο εξώδικο, «η τράπεζα οφείλει το αργότερο ως τις 30/6/2016 να προχωρήσει σε καταγγελία της ως άνω σύμβασης».

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το ελληνικό Δημόσιο, που είναι εγγυητής, θα κληθεί να πληρώσει την οφειλή, αφού πρώτα όμως βεβαιώσει το χρέος στον οφειλέτη και το «περάσει» στην Εφορία. Ως εκ τούτου, η επιχείρηση θα βρεθεί μέσα σε ένα βράδυ να χρωστά ένα μεγάλο ποσό στο ελληνικό Δημόσιο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη δυνατότητα έκδοσης ασφαλιστικής ή φορολογικής ενημερότητας, κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών, κλπ, ενώ είναι πολύ πιθανό να βρεθεί αντιμέτωπη με ένα ξένο fund και να πρέπει να αντιμετωπίσει άοπλη τις διαθέσεις του.

Περισσότερα νέα για την Ηλεία στο patrisnews.com

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top