Ελλάδα

Κατέρριψε drone με… κυνηγετική καραμπίνα

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC

Κυνηγετική καραμπίνα ως «αντιαεροπορικό» όπλο χρησιμοποίησε ιδιοκτήτης ιδιωτικού ζωολογικού κήπου σε χωριό έξω από τη Λευκωσία για να καταρρίψει ενοχλητικό drone που πραγματοποιούσε πτήσεις. Ο ιδιοκτήτης του ζωολογικού κήπου είχε διαπιστώσει το τελευταίο χρονικό διάστημα να πετάει πάνω από τις εγκαταστάσεις του ένα drone χωρίς όμως να μπορεί να εντοπίσει τον χειριστή του.

Την Πέμπτη, μόλις το drone έκανε την επανεμφάνιση του γέμισε την κυνηγετική καραμπίνα του και έστησε καρτέρι ώστε να βρει την κατάλληλη στιγμή για να το καταρρίψει. Η μία και μοναδική βολή ήταν επιτυχής και το drone έπεσε στο έδαφος. Κλήθηκε η αστυνομία η οποία ανέλαβε να διαλευκάνει αυτή την πρωτόγνωρη υπόθεση. Ο ιδιοκτήτης του ζωολογικού κήπου κατηγορήθηκε για άσκοπη χρήση πυροβόλου όπλου και κατασχέθηκε τόσο το όπλο, όσο και ένα άδειο φυσίγγι που αποτελεί τεκμήριο στην υπόθεση.

Επίσης εξετάζεται το ενδεχόμενο να κατηγορηθεί και ο χειριστής και ιδιοκτήτης του drone για πτήση χωρίς την άδεια της Πολιτικής Αεροπορίας. Για το λόγο αυτό κατασχέθηκε και το κατεστραμμένο drone, αξίας 1700 ευρώ.

Ο ιδιοκτήτης του ζωολογικού κήπου ισχυρίστηκε ότι κατέρριψε το drone γιατί αναστάτωνε τα ζώα του.

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!

Aποστολή

Ακολουθήστε μας στα

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top