Διεθνή

Καθηγητής το ένα από τα θύματα του ενόπλου στο UCLA

ucla-735x459.jpg

Ένας καθηγητής ταυτοποιήθηκε σήμερα από τις αρχές ως ένας από τους άνδρες που πυροβολήθηκε θανάσιμα στο περιστατικό με τη δολοφονία και την αυτοκτονία στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, στο Λος Άντζελες, που είχε ως αποτέλεσμα να κλείσει η πανεπιστημιούπολη για δύο ώρες χθες.

Ο Γουίλιαμ Κλουγκ, 39 ετών, ήταν ένας από τους άνδρες που σκοτώθηκε στη χθεσινή ένοπλη επίθεση στο κτίριο μηχανολογίας του πανεπιστημίου την Τετάρτη (χθες), ανέφερε το γραφείο του ανακριτή του Λος Άντζελες.

Η αστυνομία του Λος Άντζελες δήλωσε χθες πως ο ένοπλος αυτοπυροβολήθηκε μετά τον θανάσιμο τραυματισμό ενός άλλου άνδρα, αλλά αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες για τις συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το περιστατικό.

Πανεπιστημιακοί αξιωματούχοι δήλωσαν πως τα μαθήματα θα επαναληφθούν σήμερα και πως σύμβουλοι θα είναι στη διάθεση των φοιτητών, των καθηγητών και του διοικητικού προσωπικού.

«Η καρδιά μας είναι βαριά απόψε καθώς η οικογένεια της πανεπιστημιούπολής μας θρηνεί τον ξαφνικό και τραγικό θάνατο δύο ανθρώπων στην πανεπιστημιούπολή μας νωρίτερα σήμερα», ανέφερε σε δήλωσή του ο Σύμβουλος Τζιν Μπλοκ.

Ο Κλουγκ ήταν καθηγητής Μηχανικής και Αεροδιαστημικής Μηχανολογίας, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του πανεπιστημίου. Η Los Angeles Times ανέφερε πως ο Κλουγκ προσπαθούσε να δημιουργήσει μια εικονική καρδιά μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή.

«Δεν μπορεί να υπάρξει πιο καλός, πιο ευγενικός, πιο γλυκός και πιο υποστηρικτικός άνθρωπος από τον Γουίλιαμ Κλουγκ», δήλωσε στην εφημερίδα για τον συνάδελφό του ο καθηγητής Άλαν Γκαρφίνκελ.

Το γραφείο του ανακριτή αρνήθηκε να κατονομάσει τον άλλο άνδρα που ενεπλάκη στους πυροβολισμούς, που είχαν ως αποτέλεσμα να κλείσει για περίπου δύο ώρες η τεράστια πανεπιστημιούπολη, καθώς οι φοιτητές κλήθηκαν να βρουν καταφύγιο εκεί όπου βρίσκονταν.

Ο φοιτητής Μηχανολογίας Άαρον Φέιγκελμαν είπε πως έλαβε μήνυμα που τον προειδοποιούσε για μια έκτακτη κατάσταση και εισήλθε σε παρακείμενο κτίριο, όπου μαζί με άλλους πέντε βρήκαν καταφύγιο για 90 λεπτά.

«Δέσαμε τους μεντεσέδες της πόρτας του μπάνιου με ζώνες ώστε να μείνει η πόρτα κλειστή γιατί δεν υπήρχαν κλειδαριές. Και απλώς περιμέναμε. Ήταν πραγματικά τρομακτικό», δήλωσε ο Φέιγκελμαν.

Περίπου 200 αστυνομικοί φορώντας αλεξίσφαιρα γιλέκα και κράνη έσπευσαν στο άκουσμα των πυρών, συγκλίνοντας στην πανεπιστημιούπολη με τα όπλα προτεταμένα, φοβούμενοι ότι ο δράστης μπορεί να ήταν ακόμη ζωντανός.

Η αστυνομία ανακάλυψε επιτόπου κάτι που μπορεί να είναι ένα σημείωμα αυτοκτονίας και ένα όπλο, ανέφερε ο επικεφαλής της αστυνομίας του Λος Άντζελες Τσάρλι Μπεκ.

Το UCLA, στο οποίο φοιτούν περισσότεροι από 43.000 φοιτητές, είναι το τμήμα Γουέστγουντ του Λος Άντζελες και μία από τις σχολές με το μεγαλύτερο κύρος στο σύστημα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια.

«Σπαράζει η καρδιά μου στη θέα ομάδων SWAT να τρέχουν πάνω κάτω στους συνήθως γεμάτους φοιτητές δρόμους, και είμαι οργισμένος από τον φόβο που ένα άτομο με πυροβόλο όπλο μπορεί να προκαλέσει σε μια κοινότητα», δήλωσε ο δήμαρχος του Λος Άντζελες Έρικ Γκαρτσέτι.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top