Πολιτική

Καθημερινή: Επίσκεψη του Ζίγκμαρ Γκάμπριελ στην Αθήνα με διπλή ατζέντα

46871C05A1C349B11742799F2742C7F0.jpg

Ο γερμανός αντικαγκελάριος θα συνοδεύεται από επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται για συμφωνίες στον τομέα της ενέργειας

Την Αθήνα επισκέπτεται στις 30 Ιουνίου ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, σύμφωνα με την Καθημερινή, με τον γερμανό αντικαγκελάριο να συνοδεύεται από βουλευτές, αλλά και επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται για συμφωνίες στον τομέα της ενέργειας.

Ωστόσο, σύμφωνα με την εφημερίδα, πέραν των οικονομικών συμφωνιών εξίσου σημαντικός, αν όχι σημαντικότερος, στόχος του επικεφαλής του SPD (σοσιαλδημοκράτες) φαίνεται να είναι ο πολιτικός συμβολισμός της επίσκεψης για τη στήριξη της Ελλάδας στο θέμα της ελάφρυνσης του χρέους σε αντίθεση με τη «γραμμή» Σόιμπλε. Ο κ. Γκάμπριελ, ο οποίος είναι και γερμανός υπουργός Οικονομίας, έχει άλλωστε προχωρήσει σε παρέμβαση για το ελληνικό χρέος παραμονές του κρίσιμου για την Ελλάδα Eurogroup της 9ης Μαΐου.

Σημειώνεται ότι το μέλος του SPD, πρώην υπουργός Εργασίας της Γερμανίας Γεργκ Άσμουσεν,ο οποίος βρέθηκε για να μιλήσει σε εκδήλωση στην Αθήνα, τόνισε στην «Κ» ότι «με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης ο κίνδυνος για Grexit έχει μειωθεί».

Όπως τονίζει, «αυτό
θα βοηθήσει να δημιουργηθούν οι συνθήκες για την ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα». «Αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι ανταγωνιστικές, αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα» επισημαίνει.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top