Ελλάδα

Καθυστερήσεις στη διερεύνηση υποθέσεων, αντί παραδικαστικού κατήγγειλε ο Πολάκης

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC

Σκιές στην ποινική διερεύνηση από τις εισαγγελικές αρχές για δεκάδες υποθέσεις του ΕΣΥ που έχουν διαβιβαστεί αρμοδίως από τους Επιθεωρητές Υγείας κατήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, κ. Παύλος Πολάκης, στο πλαίσιο της κατάθεσής του σήμερα το μεσημέρι στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, επιχειρώντας να δικαιολογήσει τα λεγόμενα του για το παραδικαστικό κύκλωμα.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Υγείας, παραθέτει τον ενδεικτικό  κατάλογο 23 υποθέσεων (σε σύνολο 350), οι οποίες έχουν διαβιβαστεί από το 2009 έως και το 2015, από το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) στις αρμόδιες εισαγγελίες και το υπουργείο δεν έχει ενημέρωση αν έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις, με βάση τα ευρήματα των πορισμάτων. Επισημαίνει ότι η τόσο μεγάλη καθυστέρηση στην απονομή δικαιοσύνης δεν είναι δυνατόν να οφείλεται πάντα στον μεγάλο όγκο υποθέσεων και στην έλλειψη προσωπικού.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση ο κ. Πολάκης αναφέρθηκε στην υπόθεση διάθεσης  πόρων (10 εκατ. ευρώ) στον ΟΚΑΝΑ, με βάση την από 17/05/2011 Προγραμματική Σύμπραξη μεταξύ ΚΕΕΛΠΝΟ και ΟΚΑΝΑ περί ανάγκης ενίσχυσης του ΟΚΑΝΑ με νέο προσωπικό, υποστηρίζοντας πως καταγγέλθηκε η σύμβαση από το ΚΕΕΛΠΝΟ, υπήρξε καταγγελία στον Εισαγγελέα Διαφθοράς, ξεκίνησε έρευνα και παράλληλα εκδόθηκε πόρισμα ελέγχου από το ΣΕΥΥΠ, το οποίο περιήλθε στα χέρια της Εισαγγελίας και από τα ευρήματα του οποίου φαίνεται ότι υπήρξε διασπάθιση του ανωτέρω ποσού. Ο κ. Πολακης υποστηριξε πως ενώ με τα ευρήματα του εν λόγω πορίσματος με ημερομηνία 31/01/2014, θα μπορούσε να έχει ασκηθεί ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου, ο αρμόδιος ανακριτής με έγγραφό του προς το ΣΕΥΥΠ, το Νοέμβριο του 2014, διέταξε τη διενέργεια νέου ελέγχου.

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!

Aποστολή

Ακολουθήστε μας στα

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top