Πολιτική

Κατρούγκαλος: Η αναθεώρηση του Συντάγματος δεν μπορεί να τεθεί σε δημοψήφισμα

DEFFAD4576413D639EA2C0E9176765EF.jpg

Σχετικά με τις ομαδικές απολύσεις ο υπουργός Εργασίας τονίζει ότι «η οποία υποχώρηση γίνει θα είναι σχεδόν διαδικαστική.»

«Η αναθεώρηση του Συντάγματος δεν μπορεί να τεθεί σε δημοψήφισμα» ξεκαθαρίζει στην εφημερίδα Είδηση ο Γιώργος Κατρουγκαλος, με αφορμή σχετική αναφορά της Όλγας Γεροβασίλη την περασμένη εβδομάδα.

Ο υπουργός Εργασίας τονίζει ότι είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να δίνει το λόγο στους πολίτες για ζητήματα μείζονος σημασίας, όπως τα ιδιωτικά πανεπιστήμια ή η ιδιωτικοποίηση του νερού και της ενέργειας. Διευκρινίζει όμως ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να αντικαταστήσει τις διαδικασίες της Βουλής.

Σχετικά με την πρόταση τ
ου υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή για εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό, ο κ. Κατρούγκαλος δήλωσε ότι η εκλογή Προέδρου δε λεει κάτι από μόνη της, «είναι όμως ένα κομμάτι του ψηφιδωτού μιας συνολικής αλλαγής που θα προτάξει για το πολιτικό σύστημα».

Ο υπουργός Εργασίας επαναλαμβάνει ότι δεν τίθεται θέμα κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, σημειώνοντας μάλιστα ότι «είναι ένα θέμα που δεν θέτει καν το ΔΝΤ.’

Σχετικά με τις ομαδικές απολύσεις τονίζει ότι «η οποία υποχώρηση γίνει θα είναι σχεδόν διαδικαστική. Στο ποιο όργανο θα αποφασίζει στο δικαίωμα για απεργία… Η συζήτηση σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων δεν φαίνεται να μας οδηγεί σε δυσάρεστες εκπλήξεις».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top