Οικονομία

Κατρούγκαλος: Καμία σύνταξη από 1.380 ευρώ και κάτω δεν κινδυνεύει

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC

Υπεραμύνθηκε της κυβερνητικής πολιτικής στα εργασιακά αλλά και στο μέτωπο της οικονομίας, ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, με συνέντευξή του στο «Ράδιο Κρήτη» ενόψει της αυριανής επίσκεψής του στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Ο υπουργός σημείωσε ότι η κυβέρνηση προσπάθησε να πάρει περισσότερα από τους πλουσιότερους και να ανακουφίσει τους πολλούς, που έγιναν φτωχότεροι. Για το θέμα των συντάξεων, είπε ότι καμία σύνταξη δεν κινδυνεύει, από 1.380 ευρώ και κάτω. Αναφορικά με την κατώτατη σύνταξη, ο κ. Κατρούγκαλος χαρακτήρισε το ποσό πολύ μικρό αλλά έκανε λόγο για αποτελεσματικότερο τρόπο αντιμετώπισης του προβλήματος της φτώχειας που πλήττει την ελληνική κοινωνία. Στο μεταξύ, με κατάρρευση απειλείται άμεσα το προστατευτικό, για τους εργαζόμενους, νομοθετικό πλαίσιο που εφαρμόζεται στη χώρα μας, εδώ και 33 χρόνια, για τις ομαδικές απολύσεις, ύστερα από εισαγγελική πρόταση προς το Δικαστήριο της ΕΕ με την οποία κρίνεται αντίθετο προς το Ενωσιακό δίκαιο ως περιοριστικό της επιχειρηματικής ελευθερίας.

Τα δικαιώματα των εργαζομένων θα προστατευθούν, στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό, σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εργασίας. Όπως είπε, στο μνημόνιο, υπάρχει η πρόβλεψη για συγκρότηση επιτροπής από ανεξάρτητους ειδικούς και το πόρισμά τους θα αποσταλεί για να ελεγχθεί στη διεθνή οργάνωση εργασίας.

Πηγή: ekriti

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!

Aποστολή

Ακολουθήστε μας στα

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top