Οικονομία

Κάζιμιρ: Η Ελλάδα δε θα επηρεαστεί από το Brexit

550_334_432056.jpg

Βρυξέλλες: Του Θάνου Αθανασίου

Η Ελλάδα δε θα επηρεαστεί από το Brexit, καθώς βρίσκεται κάτω από την ομπρέλα του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) εκτίμησε ο υπουργός Οικονομικών της Σλοβακίας και πρεδρεύων του συμβουλίου ECOFIΝ από αύριο, Πήτερ Κάζιμιρ.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός είπε: «Το Brexit δεν έχει σε τίποτα να κάνει με την Ελλάδα. Η Ελλάδα δεν είναι στις αγορές βρίσκεται κάτω από την ομπρέλα του οπότε δεν βλέπω κάποιο πρόβλημα επ’ αυτού».

Ωστόσο, ο Σλοβακός υπουργός επέστησε την προσοχή των ελληνικών αρχών να συνεχίσουν και να ολοκληρώσουν την εφαρμογή των συμφωνηθέντων από την οποία εξαρτάται η πορεία της ελληνικής οικονομίας. Τόνισε πως η Ελλάδα είναι «μακριά από το να είναι απόλυτα ασφαλής». «Πολλή δουλειά έχει γίνει αλλά εναπόκειται στην ελληνική κυβέρνηση να συνεχίσει και να παράσχει αποτελέσματα» κατέληξε ο υπουργός.

Σε γενικές γραμμές, ο Π. Κάζιμιρ εκτίμησε ότι δεν πρέπει να επικρατήσει «πανικός» με το Brexit, ενώ επισήμανε ότι μπορεί να είμαστε πάλι στη μέση αναταράξεων αλλά θα δούμε πως θα τις ξεπεράσουμε. «Το Λονδίνο θα καταλάβει ότι το τέλος της σχέση θα ένα κόστος αλλά δε θα είμαστε εκδικητικοί, θα επικρατήσει η κοινή λογική».

Σε ό,τι αφορά τις γενικότερες προτεραιότητες τις προεδρίας της Σλοβακίας και σε σχέση με το μετασχηματισμό της Ένωσης έτσι ώστε να γίνει πιο ελκυστική στους πολίτες, επισήμανε ότι η προώθηση μιας κοινής ευρωπαϊκής εγγύησης επιδομάτων ανεργίας θα αποτελέσει μια συνταγή πολύ πιο κατανοητή στους πολίτες από ό,τι η ελευθερία μετακίνησης και η κατάργηση των συνοριακών ελέγχων.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top