Οικονομία

Κεφαλογιάννη: Ο αναπτυξιακός νόμος δεν θα δημιουργήσει τις αναγκαίες τομές

550_334_452031.jpg

«Η αδιαφορία και η απαξίωση της επιχειρηματικότητας είναι διάχυτη. Ο αναπτυξιακός νόμος που πριν λίγες ημέρες κατατέθηκε στην Βουλή, δυστυχώς δεν θα δημιουργήσει τις αναγκαίες τομές και θα διαιωνίσει παθογόνες καταστάσεις. Η ασύντακτη πολυνομία, τα δήθεν καινοτόμα μέτρα, οι υποσχέσεις για ένα κρατικοδίαιτο επιχειρείν, είναι οι σειρήνες του αποπροσανατολισμού», ανέφερε χθες το βράδυ η συντονίστρια ΟΔΕ Παραγωγής και Εμπορίου της ΝΔ βουλευτής Όλγα Κεφαλογιάννη, σε ομιλία της στην ετήσια γενική συνέλευση της Ελληνικής Εταιρείας Διοικήσεως Επιχειρήσεων.

Η κ. Κεφαλογιάννη ανέφερε ότι «σε μία περίοδο που όλες οι χώρες της ευρωζώνης εφευρίσκουν τρόπους ανάδειξης των κλάδων της οικονομίας τους και στην άντληση εργαλείων και τεχνογνωσίας από τα think tanks της ΕΕ και άλλων διεθνών οργανισμών, η ελληνική κυβέρνηση σήμερα ολιγωρεί, προσπαθώντας να πείσει ότι η λύση για όλα τα δεινά της ελληνικής οικονομίας, είναι η υπερ-φορολόγηση των επιχειρήσεων ανεξαρτήτως μεγέθους, η ελλειμματική παιδεία, και η επιστροφή σε έναν αναχρονιστικό κρατισμό».

«Η κεντροδεξιά παράταξη στηρίζει την επιχειρηματικότητα, είναι έτοιμη να προχωρήσει στις μεγάλες μεταρρυθμίσεις και το έχει αποδείξει. Γνωρίζουμε επακριβώς τις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές που θα πρέπει να γίνουν για την πλήρη απελευθέρωση τη αγοράς. Πρέπει επιτέλους να προχωρήσουμε σε γενναίες μεταρρυθμίσεις, να εκσυγχρονίσουμε ότι δεν λειτουργεί, να υιοθετήσουμε νέα μοντέλα επιχειρηματικότητας προκειμένου να συνομιλήσουμε με ίσους όρους με την διεθνή αγορά», πρόσθεσε μεταξύ άλλων η πρώην υπουργός Τουρισμού.

Μιλώντας για την επιχειρηματικότητα, η κα Κεφαλογιάννη είπε μεταξύ άλλων ότι οι επιχειρήσεις θα πρέπει να έχουν εύκολη πρόσβαση σε δεξαμενές άντλησης κεφαλαίων για την ανάπτυξη και την επέκτασή τους, ενώ θα πρέπει να υποστηριχθεί η επιχειρηματικότητα των νέων και των γυναικών. Η απλοποίηση των διαδικασιών σε όλες τις εκφάνσεις του επιχειρείν πρέπει να είναι δεδομένη, και όλες οι δημόσιες υπηρεσίες που αφορούν στο επιχειρείν να είναι συνδεδεμένες, προκειμένου τα δεδομένα να είναι κοινά. Μόνο έτσι θα αποφορτισθούν οι επιχειρηματίες από παράλογες διαδικασίες, για να αφοσιωθούν απρόσκοπτα στην διαχείριση των διαθεσίμων τους και στο ορθό μάνατζμεντ, πρόσθεσε.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top