Διεθνή

Κίνα και Ρωσία συσφίγγουν την επενδυτική τους συνεργασία

5D83D663A30363985F1ED4B426D22E82.jpg

Η δέσμευση διατυπώθηκε κατά την τρίτη συνάντηση της Επιτροπής Επενδυτικής Συνεργασίας Κίνας-Ρωσίας, υπό την προεδρία του αντιπροέδρου της κινεζικής κυβέρνησης Τζανγκ Γκαολί και του πρώτου αντιπροέδρου της ρωσικής κυβέρνησης Ιγκόρ Σουβαλόφ, στο Πεκίνο.

Η Κίνα και η Ρωσία δεσμεύθηκαν την Παρασκευή να επεκτείνουν περαιτέρω την επενδυτική τους συνεργασία με στόχο την ενίσχυση των διμερών τους σχέσεων.

Η δέσμευση διατυπώθηκε κατά την τρίτη συνάντηση της Επιτροπής Επενδυτικής Συνεργασίας Κίνας-Ρωσίας, υπό την προεδρία του αντιπροέδρου της κινεζικής κυβέρνησης Τζανγκ Γκαολί και του πρώτου αντιπροέδρου της ρωσικής κυβέρνησης Ιγκόρ Σουβαλόφ, στο Πεκίνο. Ο βασικός στόχος της συνάντησης είναι να γίνει η προεργασία προκειμένου να συζητηθεί η επενδυτική συνεργασία κατά τη συνάντηση των ηγετών των δύο χωρών στο Πεκίνο αύριο, σύμφωνα με κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η Κίνα και η Ρωσία, αμφότερες αναδυόμενες οικονομίες, έχουν καλά θεμέλια και προοπτικές για περαιτέρω επενδυτική συνεργασία, δήλωσε ο Τζανγκ. Ο Σουβαλόφ δήλωσε ότι η Ρωσία είναι πρόθυμη να προωθήσει ενεργά τη διμερή επενδυτική συνεργασία με την Κίνα και ελπίζει να καθοριστούν και να υλοποιηθούν περισσότερα έργα μέσω της επιτροπής προκειμένου να προωθηθεί η κοινή ανάπτυξη των δύο χωρών.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top