Διεθνή

Κινεζικό μαχητικό πραγματοποίησε «μη ασφαλή» αναχαίτιση αμερικανικού αναγνωριστικού

915E50BC72929D98D3730B127AAB8761.jpg

ΗΠΑ: «Το κινεζικό μαχητικό ήταν τύπου J-10 ενώ το αμερικανικό αεροσκάφος ήταν αναγνωριστικό τύπου RC-135»

Nέα ένταση στις σινοαμερικανικές σχέσεις; Σύμφωνα με την Αμερικανική Στρατιωτική Διοίκηση του Ειρηνικού ένα κινεζικό μαχητικό αεροσκάφος πραγματοποίησε χθες Τρίτη “μη ασφαλή” αναχαίτιση κατά αμερικανικού κατασκοπευτικού αεροσκάφους που πραγματοποιούσε περιπολία ρουτίνας στο διεθνή εναέριο χώρο πάνω από την Ανατολική Σινική Θάλασσα. 

Το κινεζικό μαχητικό ήταν τύπου J-10 ενώ το αμερικανικό αεροσκάφος ήταν αναγνωριστικό τύπου RC-135, ανέφερε η ανακοίνωση.

“Ένα από τα κινεζικά μαχητικά πλησίασε το αμερικανικό αεροσκάφος σε μη ασφαλή απόσταση, ενώ μετά την αρχική αξιολόγηση, η κίνηση αυτή αποδίδεται σε αδέξιο χειρισμό, καθώς δεν έγιναν άλλοι προκλητικοί ή επικίνδυνοι ελιγμοί,” ανέφερε η στρατιωτική διοίκηση των ΗΠΑ, χωρίς να προσδιορίσει την απόσταση στην οποία πλησίασε το κινεζικό μαχητικό.

“Το αμερικανικό ΥΠΑΜ χειρίζεται το θέμα με την Κίνα μέσω των κατάλληλων διπλωματικών και στρατιωτικών καναλιών επικοινωνίας,” σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση. Το υπουργείο Άμυνας της Κίνας από την πλευρά του ανακοίνωσε ότι εντόπισε την αναφορά και την εξετάζει.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top