Ελλάδα

Κινητές Αστυνομικές Μονάδες στη Δυτ. Μακεδονία

550_334_506749.jpg

Την επέκταση του θεσμού της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας (ΚΑΜ) στη δυτική Μακεδονία, εγκαινίασε σήμερα ο γγ Δημόσιας Τάξης, Δημήτρης Αναγνωστάκης, κατά τη διάρκεια της διήμερης περιοδείας του στην ακριτική περιφέρεια.

Από το αρχηγείο της περιφερειακής διεύθυνσης της Αστυνομίας στην Κοζάνη, ο γγ του υπουργείου, αναφέρθηκε στην επιτυχημένη εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος, τον προηγούμενο χρόνο, και ανακοίνωσε τη λειτουργία του θεσμού σε 22 περιοχές, μεταξύ αυτών και στις περιφερειακές ενότητες της Καστοριάς, της Φλώρινας, και της Κοζάνης.

Τα Γρεβενά είχαν ενταχθεί στον αρχικό πιλοτικό σχεδιασμό και τα αποτελέσματα, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των επιτελών της αστυνομίας, ήταν πολύ ενθαρρυντικά.

Ο κ. Αναγνωστάκης, ο οποίος χειρίστηκε προσωπικά την εφαρμογή του θεσμού, δήλωσε: «Οι κινητές μονάδες είναι το εργαλείο που μας δίνει τη δυνατότητα να συμφιλιωθούμε με τις τοπικές κοινωνίες απομακρυσμένων περιοχών, να αποκαταστήσουμε τις σχέσεις εμπιστοσύνης με τους κατοίκους και, γιατί όχι, να παίξουμε τον ρόλο του κοινωνικού διαμεσολαβητή».

Ο θεσμός των ΚΑΜ εντάσσεται στο πλαίσιο της εφαρμογής του Επιχειρησιακού Σχεδίου «ΑΕΤΟΣ» για την Αστυνόμευση-Επιτήρηση Τοπικών Οικισμών και Συνόρων και περιλαμβάνει αστυνόμευση επιτήρησης και εξυπηρέτηση του πολίτη.

Κάθε Μονάδα αποτελείται από τρεις αστυνομικούς με αρμοδιότητες Δημόσιας Τάξης, Ασφάλειας και Τροχαίας.

Όπως δήλωσε ο περιφερειακός διευθυντής της αστυνομίας Δυτικής Μακεδονίας, ταξίαρχος Παναγιώτης Τζιοβάρας, «η κινητή μονάδα είναι μια μικρογραφία ενός αστυνομικού τμήματος με υπερσύγχρονο εξοπλισμό που μπορεί να στηρίξει το έργο της αστυνομίας στις απομακρυσμένες κοινότητες της χώρας».

Οι τέσσερις αστυνομικοί διευθυντές παρουσίασαν το σχέδιο με τα καθημερινά δρομολόγια των κινητών μονάδων στις ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές, ενώ τόνισαν ότι «κάθε βδομάδα θα κοινοποιούνται στα Μέσα Ενημέρωσης οι περιοχές στις οποίες θα περιοδεύσουν οι κινητές μονάδες, ώστε οι πολίτες να διευθετούν εκκρεμότητες και να πραγματοποιούν εργασίες που σε άλλη περίπτωση ήταν υποχρεωμένοι να κάνουν στο πλησιέστερο αστικό κέντρο».

Ο κ. Αναγνωστάκης αμέσως, μετά την παρουσίαση του θεσμού, μετέβη στο προαύλιο του αστυνομικού μεγάρου Κοζάνης και μίλησε με τους αστυνομικούς που αποτελούν τα πληρώματα των κινητών μονάδων.

Υποσχέθηκε ότι για την καλύτερη λειτουργία και την υποστήριξη του έργου των μονάδων που θα κινούνται στην συνοριογραμμή της ελληνοαλβανικής μεθορίου «θα υπάρξει άμεσα εφοδιασμός με θερμικές κάμερες και άλλο σύγχρονο εξοπλισμό».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top