Πολιτική

ΚΚΕ για δηλώσεις Φίλη: Η υποκρισία δεν έχει όριο

%CE%9A%CE%9A%CE%95.jpg

«Η υποκρισία δεν έχει όριο. Ο κ. Φίλης καταγγέλλει αυτό, που ο ίδιος και το κόμμα του έκαναν στο παρελθόν κατά κόρον και μάλιστα υπήρξαν από τους πρώτους διδάξαντες. Επιπλέον το κάνει αυτό χωρίς αιδώ, αξιοποιώντας το αντιδραστικό επιχείρημα περί αντισυνταγματικότητας» αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιό του για τις δηλώσεις του Νίκου Φίλη σχετικά με την «αντισυνταγματικότητα των κινητοποιήσεων».

«Η ίδια η ζωή έχει αποδείξει ότι οι ανώνυμες διαδικτυακές κινητοποιήσεις – παλιότερα οι “πλατείες”, σήμερα το “παραιτηθείτε” – και μάλιστα σε αντίθεση με το οργανωμένο εργατικό-λαϊκό κίνημα, δεν αποτελούν πραγματική απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική, αλλά χρησιμοποιούνται μόνο ως τρόποι εγκλωβισμού της λαϊκής δυσαρέσκειας σε μια εναλλαγή κυβερνήσεων και προσώπων “εντός των ίδιων αντιλαϊκών τειχών”» επισημαίνει το ΚΚΕ, καταλήγοντας:

«Αυτό που χρειάζεται είναι η ανασύνταξη του εργατικού-λαϊκού κινήματος, η κοινωνική συμμαχία, με γραμμή πάλης την πραγματική ρήξη με την εξουσία του κεφαλαίου, την ΕΕ και τις κυβερνήσεις που υπηρετούν το σημερινό δρόμο ανάπτυξης».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top