Οικονομία

Κλειστά απογεύματα και Σάββατο 40 ΕΛΤΑ

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC

Περιορίζει η διοίκηση των ΕΛΤΑ τις υπηρεσίες που προσφέρει στο κοινό, αδυνατώντας να αντεπεξέλθει στο κύμα αποχωρήσεων που παρατηρείται λόγω συνταξιοδοτήσεων, το οποίο δεν συνοδεύεται από νέες προσλήψεις. Παρά το γεγονός ότι η εταιρεία βρίσκεται υπό διαδικασία ιδιωτικοποίησης, αντί να «στολίζεται» η νύφη σε αναζήτηση μνηστήρων, απογυμνώνεται.

Η διοίκηση των ΕΛΤΑ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», προχωρά στην αναστολή λειτουργίας 40 εκ των 60 ταχυδρομικών καταστημάτων που διατηρούσε ανοιχτά τις απογευματινές ώρες και τα Σάββατα. Η απόφαση πλήττει 25 καταστήματα στον νομό Αττικής και άλλα 15 στην περιφέρεια.

Οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για διαφυγόντα έσοδα από την αναστολή της απογευματινής λειτουργίας καταστημάτων στην Αττική, που ξεπερνούν τα 500.000 ευρώ μηνιαίως. Υπολογίζεται ότι η διευρυμένη λειτουργία των καταστημάτων είχε επιφέρει αύξηση εσόδων 20%, με το 35% των πελατών να εξυπηρετείται πέραν της πρωινής λειτουργίας.  

Αναλυτικά, τα καταστήματα που παύουν να εξυπηρετούν το κοινό τα απογεύματα και τα Σάββατα στην Αττική είναι: κεντρικό Αμαρουσίου, Αγίου Δημητρίου, Αγίων Αναργύρων, Αιγάλεω, Ακρόπολης, Αμπελοκήπων, Γλυκών Νερών, Γλυφάδας, Ζωγράφου, Ηλιούπολης, Καλαμακίου, Καλλιθέας, Κηφισιάς, Κορωπίου, Κουμουνδούρου, Κυψέλης, Μητροπόλεως, Νέας Ιωνίας, Νέας Σμύρνης, Πατησίων, Περιστερίου, Χαλανδρίου και ακόμη ένα στο Μαρούσι (εντός σούπερ μάρκετ έως τις 4 μ.μ.).

Πρακτικά, με την παραπάνω απόφαση, τα μοναδικά κεντρικά ταχυδρομικά καταστήματα των ΕΛΤΑ που διατηρούν διευρυμένο ωράριο είναι πέντε και βρίσκονται στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, στο εμπορικό κέντρο The Mall, στο περίπτερο στην Ακρόπολη (δεν προσφέρει το σύνολο των υπηρεσιών ΕΛΤΑ), στην οδό Αιόλου 104 και στο Σύνταγμα. Εντύπωση προκαλεί, ενόψει και της τουριστικής περιόδου, ο περιορισμός του ωραρίου σε καταστήματα όπως εκείνο δίπλα στο Μουσείο της Ακρόπολης και εκείνο στην οδό Μητροπόλεως.

Τα ταχυδρομικά καταστήματα που αναστέλλουν τη διευρυμένη λειτουργία στην περιφέρεια είναι: κεντρικό Ιωαννίνων, Κερκύρας, Κοζάνης, Βόλου, Καρδίτσας, Τρικάλων, Ηρακλείου (Εθνικής Αντίστασης), Θεσσαλονίκης, περιοχής Ντεπό, Θεσσαλονίκης (Φράγκων), Θεσσαλονίκης (Σταυρούπολη), Νίκαιας, Πειραιά, Ρόδου, Χίου, Αργους, Καλαμάτας, Κορίνθου, Σπάρτης.
Έντυπη 

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!

Aποστολή

Ακολουθήστε μας στα

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top