Πολιτική

«Κλειστές οι πόρτες της ΝΔ για όποιον ψηφίσει νέο εκλογικό νόμο»

550_334_466448.jpg

του Βασίλη Σκουρή

Σε σφοδρή αντιπαράθεση με το Μέγαρο Μαξίμου εισέρχεται η Νέα Δημοκρατία με σκοπό να μην αλλάξει και κυρίως να μην εφαρμοστεί από τις επόμενες εκλογές ο νέος εκλογικός νόμος που προωθεί ο Αλέξης Τσίπρας.

«Η κυβέρνηση θέλει να κόψει την πορεία της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς την αυτοδυναμία» τονίζει σε κάθε ευκαιρία ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ όπως δημοσιεύει η Realnews προειδοποιεί: «Ο Αλέξης Τσίπρας κέρδισε δυο εκλογικές αναμετρήσεις με αυτό τον εκλογικό νόμο και με αυτόν τον εκλογικό νόμο θα χάσει τις εκλογές».

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, μάλιστα, αποστέλλει και σε όσους από την αντιπολίτευση συμπορευτούν με τον Αλέξη Τσίπρα και υπερψηφίσουν τον νέο εκλογικό νόμο. «Οι πόρτες της Νέας Δημοκρατίας θα είναι μελλοντικά κλειστές για αυτούς, για συνεργασία μαζί τους» συνηθίζει να λέει στις συσκέψεις της Συγγρού».

«Κατρούγκαλος και Κουρουμπλής οι νέοι Κουτσόγιωργες»

Στο στόχαστρο του Κυριάκου Μητσοτάκη τίθενται και οι δυο επικεφαλής των επιτροπών της κυβέρνησης για το νέο εκλογικό νόμο και τη συνταγματική αναθεώρηση: «Ο Κατρούγκαλος και ο Κουρουμπλής είναι οι νέοι Κουτσόγιωργες. Άλλωστε και οι δυο από το ΠΑΣΟΚ προέρχονται».

«Αποδοχή της επερχόμενης ήττας»

Κύκλοι της Συγγρού υπογραμμίζουν ότι η πρωτοβουλία της κυβέρνησης αποτελεί αποδοχή της επερχόμενης ήττας της, καθώς και ότι οι εκλογικοί νόμοι αλλάζουν σε ουδέτερο πολικά χρόνο, ενώ τονίζουν ότι η όποια συζήτηση δεν μπορεί να γίνει εκτός του πλαισίου της συνταγματικής αναθεώρησης.

«Με την ψήφο της Χρυσής Αυγής»

Η Νέα Δημοκρατίας, επίσης, είναι αποφασισμένη να κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι στηρίχτηκε στις ψήφους της Χρυσής Αυγής προκειμένου να περάσει τον εκλογικό νόμο, σε περίπτωση που αυτός συγκεντρώσει τα 2/3 των ψήφων της Βουλής και μέσα σε αυτές συμπεριλαμβάνονται και οι ψήφοι των βουλευτών του κόμματος του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Μόνο κατάτμηση των περιφερειών

Σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr η Νέα Δημοκρατία δεν δέχεται σε καμία περίπτωση και πολύ περισσότερο την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών, ενώ προσανατολίζεται να ψηφίσει μόνο την κατάτμηση των περιφερειών.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top