Ελλάδα

Κλειστή δυο μήνες η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο Ασκληπιείο

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC

Βλάβη σε κεντρικό μηχάνημα κρατά κλειστή κι εκτός λειτουργίας τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του νοσοκομείου «Ασκληπιείο» στη Βούλα, τους τελευταίους δύο μήνες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους 22 αιμοκαθαιρόμενους  ασθενείς.

Αυτό καταγγέλλει η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) και ζητεί από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να μεριμνήσει άμεσα για την εξεύρεση λύσης ώστε να σταματήσει η ταλαιπωρία των ασθενών.
 
Σύμφωνα με την ΕΙΝΑΠ, η αναστολή της λειτουργίας της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο νοσοκομείο Ασκληπιείο χρονολογείται από τις 22 Απριλίου και αποδίδεται αρμοδίως σε βλάβη στο κεντρικό μηχάνημα αντίστροφης όσμωσης.

Το αποτέλεσμα είναι πως οι  αιμοκαθαιρόμενοι ασθενείς αλλά και οι προσερχόμενοι στις εφημερίες του νοσοκομείου αναγκάζονται να απευθυνθούν σε άλλα εφημερεύοντα νοσοκομεία, δημόσια ή ιδιωτικά, με μεγάλη ταλαιπωρία αλλά και έξοδα.
 
Οι εκπρόσωποι των νοσοκομειακών γιατρών υπογραμμίζοντας ότι απαγορεύεται το κλείσιμο τμημάτων των νοσοκομείων και ότι η διοίκηση έπρεπε να είχε λύσει το θέμα, ζητούν από το υπουργείο Υγείας να αναλάβει τις ευθύνες του και να αυξήσει τη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, ώστε να αντικαθίστανται έγκαιρα τα μηχανήματα πριν χαλάσουν και πριν εξαντληθούν τα ανταλλακτικά τους λόγω παλαιότητας.

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!

Aποστολή

Ακολουθήστε μας στα

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top