Διεθνή

Κλειστός ο Πύργος του Άιφελ εν μέσω Euro 2016

5295939064F873133234DA11C921C947.jpg

Ο Πύργος θα παραμείνει κλειστός καθώς μεγάλος μέρος των εργαζομένων θα συμμετάσχει στη διαδήλωση ενάντια στη μεταρρύθμιση του εργασιακού κώδικα.

Κλειστός θα είναι σήμερα για το κοινό ο πύργος του Άιφελ λόγω του εθνικού κοινωνικού κινήματος κατά της μεταρρύθμισης του εργασιακού κώδικα, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η διεύθυνση αυτού του μνημείου συμβόλου του Παρισιού.

Σημειώνεται ότι το κλείσιμο του Πύργου του Άιφελ αποφασίσθηκε εν μέσω του ποδοσφαιρικού Euro 2016, ενός τουρνουά που προσελκύει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους στο Παρίσι.

Τα συνδικάτα, με πρώτη τη CGT, έχουν καλέσει τους εργαζομένους σε μια μεγάλη διαδήλωση σήμερα το απόγευμα στη γαλλική πρωτεύουσα εναντίον της τελευταίας μεγάλης μεταρρύθμισης της προεδρικής θητείας του Φρανσουά Ολάντ και αναμένουν ότι θα κατέβουν στους δρόμους δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι.

Ένα μέρος του προσωπικού του πύργου του Άιφελ έκανε γνωστό ότι θα συμμετάσχει σ’ αυτή τη διεπαγγελματική ημέρα δράσης και καθώς το προσωπικό που ήταν παρόν δεν επαρκούσε αριθμητικά για να ανοίξει το μνημείο σε ικανοποιητικές συνθήκες υποδοχής και ασφάλειας του κοινού, ο πύργος θα παραμείνει συνεπώς κλειστός, εξήγησε η εταιρεία εκμετάλλευσης του πύργου του Άιφελ (SETE).

Στην απεργία κάλεσαν η CGT (Γενική Συνομοσπονδία Εργασίας), το συνδικάτο που έχει την πλειοψηφία στους κόλπους της SETE, και η FO (Force Ouvriere, Εργατική Δύναμη). “Η απεργία ψηφίσθηκε ομόφωνα”, ανέφερε ο Ντενί Βαβασορί, συνδικαλιστικός εκπρόσωπος της CGT, του μεγαλύτερου συνδικάτου στη Γαλλία και ιστορικά προσκείμενου στο Κομμουνιστικό Κόμμα.

Οι τουρίστες που είχαν κρατήσεις για σήμερα θα πάρουν πίσω τα χρήματά τους, διευκρινίσθηκε από την εταιρεία του πύργου του Άιφελ.

Σχεδόν 7 εκατομμύρια άνθρωποι, από τους οποίους 80% ξένοι, επισκέφθηκαν το μνημείο το 2015. Η μέση ημερήσια επισκεψιμότητα είναι 15.000 έως 20.000 άτομα.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top