Ελλάδα

Κολύμπησε όλο τον Σαρωνικό για φιλανθρωπικό σκοπό!

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC

Με τιμές ήρωα, υποδέχτηκαν ο Πόρος και ο Γαλατάς τον καθηγητή φυσικής αγωγής και κολυμβητή Σπύρο Ροή, που χθες ολοκλήρωσε έναν άθλο.

Ο Σπύρος Ροής, ξεκίνησε μια υπερπροσπάθεια στις 31 Μαΐου, με στόχο να διασχίσει κολυμπώντας μια απόσταση 80χλμ, από τον Πειραιά μέχρι τον Πόρο, με ενδιάμεσες στάσεις στην Σαλαμίνα, την Αίγινα, το Αγκίστρι, τον Άγιο Γεώργιο Μεθάνων, την Λουτρόπολη Μεθάνων και τελικό προορισμό, την γενέτειρά του, τον Πόρο.

pefg.jpg

Σκοπός του εγχειρήματος ήταν η ευαισθητοποίηση των νησιωτών και κατ’ επέκταση όλων των Ελλήνων, στον αγώνα που δίνουν, ενάντια στον καρκίνο, τα παιδιά του Συλλόγου «ΠΙΣΤΗ». Στόχος της προσπάθειας του Ποριώτη κολυμβητή, ήταν να ενισχυθεί οικονομικά και ηθικά ο Σύλλογος «ΠΙΣΤΗ» στο δύσκολο έργο που επιτελεί. 

rois%20df.jpg

Την Κυριακή 5 Ιουνίου, ο Σπύρος Ροής, ξεκίνησε στις 3 το μεσημέρι από το νησάκι των Μεθάνων, με προορισμό τον Πόρο. Στο πλευρό του, ένα ιστιοπλοϊκό της εταιρίας Greek Sails με κυβερνήτη τον Ανδρέα Κουβαρά και το φουσκωτό 6μετρο σκάφος του Βαγγέλη Μήλα με κυβερνήτη τον ίδιο.

rois.jpg

Ο Ανατολικός άνεμος, και το πρησμένο δεξί χέρι του Σπύρου, δεν στάθηκαν ικανά να τον αποτρέψουν από την ολοκλήρωση του άθλου του. Συνέχισε να κολυμπάει με πείσμα και σταθερή ταχύτητα 1,4 kn, τα 13χλμ που απέμειναν.

giorgos-karagiannis-345x628.jpg

Μετά τον φάρο Ντάνα, άρχισαν να καταφθάνουν τα πρώτα σκάφη από τον Πόρο. Ανάμεσα τους και το περιπολικό σκάφος του Λιμεναρχείου Πόρου, όπου προπορευόταν της νηοπομπής που μεγάλωνε όλο και περισσότερο, όσο ο Σπύρος πλησίαζε στο νησί. 

Στο πλευρό του και ο Δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης, ο οποίος συμμετείχε με το σκάφος και την οικογένεια του, στην νηοπομπή αγάπης και στήριξης που δημιούργησαν οι Ποριώτες. Δίπλα στον Σπύρο, βρέθηκαν και δυο ιστιοπλοϊκά σκάφη του ΝΟΠΤ τύπου Λέιζερ και  Όπτιμιστ. Στο ύψος του Μεγάλου Νεωρίου, η θάλασσα γέμισε από καγιάκ και κωπηλατικές λέμβους του Ναυτικού Ομίλου Πόρου Τροιζηνίας, που υπό τις οδηγίες των προπονητών του Ομίλου, συντάχθηκαν ακριβώς πίσω από τον ακούραστο κολυμβητή.

Από εκείνο το σημείο και ύστερα, ο δίαυλος Πόρου – Γαλατά, γέμισε με βάρκες και σκάφη. Καπνογόνα και κόρνες δημιούργησαν εντυπωσιακή ατμόσφαιρα. Αποκορύφωμα της θερμής υποδοχής  που του έγινε από την θάλασσα, ήταν η κολυμβητική συντροφιά των δεκάδων μαθητών του, που βούτηξαν από τις επιβατικές λέμβους και τον συνόδευσαν μέχρι το τέλος.

Εκείνο ήταν και το μοναδικό σημείο που ο Σπύρος, σταμάτησε για μερικά δευτερόλεπτα να κολυμπάει, σήκωσε το κεφάλι, χαμογέλασε και ευχαρίστησε τα παιδιά.

Διαβάστε περισσότερα στο saronicmagazine.com

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!

Aποστολή

Ακολουθήστε μας στα

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top