Οικονομία

Κομισιόν: Δεν αλλάζει το πλαίσιο φορολόγησης των ναυτιλιακών δραστηριοτήτων

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC

Τη σαφή θέση ότι η Κομισιόν δεν προτίθεται να αλλάξει το πλαίσιο φορολόγησης των ναυτιλιακών δραστηριοτήτων πήρε η ευρωπαία επίτροπος Μεταφορών Βιολέτα Μπουλτς στο πλαίσιο συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από κοινού με το προεδρείο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών.

«Η Επιτροπή γνωρίζει τη σημασία του ‘tonnage tax’ για την Ελλάδα και άλλες χώρες μέλη της ΕΕ και δεν προτίθεται να αλλάξει τις (σ.σ.: τις υφιστάμενες) κατευθυντήριες γραμμές επ’ αυτού» σημείωσε η κ. Μπουλτς, και συνέχισε λέγοντας ότι η Κομισιόν επιδιώκει την ορθή εφαρμογή της υφιστάμενης οδηγίας αναφορικά με ζητήματα φορολογίας και ταυτόχρονα συνεχίζει το διάλογο με όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές στο ζήτημα αυτό.

Στο πλαίσιο αυτό, η κ. Μπουλτς επισήμανε ότι, πέραν της προκαταρκτικής διερεύνησης επί του θέματος της φορολογίας που διεξάγει η Επιτροπή, πλέον αναμένεται να προχωρήσει και στην κυρίως διερεύνησή του. Αυτή η αναφορά της κ.Μπουλτς προκάλεσε το σχόλιο της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θεόδωρου Βενιάμη, ότι κάτι τέτοιο θα ανοίξει το κουτί της Πανδώρας.
Η κ.Μπουλτς αναφέρθηκε στις προτεραιότητες της Κομισιόν για τη ναυτιλία και σημείωσε ότι βασικός στόχος είναι η διατήρηση της ευρωπαϊκής πρωτοκαθεδρίας σε παγκόσμιο επίπεδο στον τομέα αυτό. Σ΄αυτή την κατεύθυνση, η παρουσία της στα «Ποσειδώνια 2016» υπήρξε επωφελής, καθώς είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με όλους όσοι λαμβάνουν μέρος στα δρώμενα του τομέα.

Υπό το πρίσμα αυτό, στόχος είναι η διατήρηση της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής ναυτιλίας και διαμέσου αυτής της ηγετικής θέσης της παγκοσμίως.

«Η ναυτιλία είναι μια παγκόσμια δραστηριότητα και για το λόγο αυτό βρισκόμαστε σε επαφή με τον διεθνή οργανισμό Ναυτιλίας (ΙΜΟ)» σημείωσε η κ. Μπουλτς.

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!

Aποστολή

Ακολουθήστε μας στα

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top