Ελλάδα

Κομισιόν: Είμαστε έτοιμοι να παρέχουμε βοήθεια στη Κύπρο

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC

Την πρόθεση για παροχή επιπλέον βοήθειας προς την Δημοκρατία της Κύπρου αν της ζητηθεί, εξέφρασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε ερώτηση του ΘΕΜΑτος στις Βρυξέλλες, σχετικά με τις πυρκαγιές που συνεχίζονται ασταμάτητες για τέταρτη ημέρα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κινητοποίησε χθες τον Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας για να συνδράμει την Κύπρο, καλύπτοντας τα κόστη μεταφοράς και λειτουργίας των αεροσκαφών κατάσβεσης πυράς από Ελλάδα, Ιταλία και Γαλλία.  

Ο εκπρόσωπος Τύπου δήλωσε πως «Κάνουμε βήματα για να παρέχουμε υποστήριξη στην Κύπρο μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας. Η Ελλάδα έχει στείλει 2 αεροπλάνα και 2 ελικόπτερα, όπως και η Γαλλία και Ιταλία. Οι προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς συνεχίζονται και θα σας ενημερώσουμε αν υπάρξει νέο αίτημα για βοήθεια από τη πλευρά της Κύπρου».

Από τη πλευρά του ο Κύπριος Επίτροπος Χρήστος Στυλιανίδης, αρμόδιος σε θέματα Ανθρωπιστικής βοήθειας και διαχείρισης κρίσεων, δήλωσε πως με τη συνδρομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνεχίζεται η μάχη κατάσβεσης των πυρκαγιών στην Κύπρο.

Παράλληλα το γραφείο του Επιτρόπου βρίσκεται σε επικοινωνία με το υπουργείο εσωτερικών της Κύπρου και η Επιτροπή έχει κινητοποιήσει το κέντρο συντονισμού έτσι ώστε να υπάρχει ολοκληρωμένη εικόνα για τη κατάσταση.

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!

Aποστολή

Ακολουθήστε μας στα

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top