Αυτοκίνητο

Κομψότητα και στυλ στο νέο Fiat 500 Riva

fiatrivaEXW.jpg

Το θρυλικό Fiat 500, με αφορμή τα γενέθλιά του στις 4 Ιουλίου, παρουσιάζει μια νέα έκδοση με πολυτελή χειροποίητη εμφάνιση, σχεδιασμένη με την κομψότητα και την τεχνογνωσία που χρησιμοποιείται για την κατασκευή των πιο όμορφων σκαφών του κόσμου.

Η γέννηση του Fiat 500 το 1957 συνέβαλε σημαντικά στην ταχεία εξέλιξη ενός ολόκληρου έθνους στον τομέα της αυτοκίνησης, και γρήγορα έγινε ένα μοντέλο που πολλοί λάτρεψαν, ενώ οι πωλήσεις του άγγιξαν περίπου τα 4 εκατομμύρια οχήματα. Αυτή ήταν η λεγόμενη εποχή Dolce Vita, κατά την οποία η ίδια η Ιταλία ξαναχτίστηκε με ενθουσιασμό. Το Fiat 500 δεν ανταποκρίθηκε απλά στην αυξημένη ανάγκη να καταστεί το αυτοκίνητο ένα προσιτό μέσο, αλλά παράλληλα εξέφρασε τη βαθιά ριζωμένη θέληση μιας ολόκληρης γενιάς για απόλαυση της ζωής. Την ίδια περίοδο τα ίδια χαρακτηριστικά ενέργειας ήταν εμφανή και στο Aquarama, το σκάφος της εταιρείας Riva, συνώνυμο της κομψότητας και της τελειότητας. Ένα αυθεντικό σύμβολο που χαρακτηρίζεται από υλικά υψηλής ποιότητας, προσοχή στη λεπτομέρεια και την απόλυτη τεχνογνωσία στην κατασκευή σκαφών.

Η προσωπικότητα και η κομψότητα είναι παράλληλα τα χαρακτηριστικά του νέου 500 που ξεκίνησε την νέα του πορεία το 2007. Η μεγάλη επιτυχία του οφείλεται στο ότι, καταφέρνει να συνδυάζει άκρως αντίθετα στοιχεία: πολυτελές & προσιτό, έγινε παγκόσμιο best-seller. Όμως, παρά το γεγονός ότι έχουν πουληθεί συνολικά 1.800.000 αυτοκίνητα, το 500 παραμένει ένα εντελώς προσωπικό αυτοκίνητο, έχοντας εμπνεύσει πολλές πετυχημένες ειδικές σειρές, διατηρώντας ανέπαφη τη μοναδική του ταυτότητα.

fiatriva3.jpg

Από το 2015, το 500 έχει αναβαθμίσει την εικόνα του τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό, ενώ συνεχίζει να προσφέρει πλουσιότερο περιεχόμενο σε επίπεδο τεχνολογίας, κινητήρων και επιλογών εξατομίκευσης.

Σήμερα, η Fiat και η Riva έχουν δημιουργήσει μια νέα ειδική σειρά περιορισμένης έκδοσης: το 500 Riva, με μοναδικές στιλιστικές επιλογές και εξαιρετικές λεπτομέρειες. Το χρώμα “Evening Blue” που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για το αμάξωμα και το καπό του 500 Riva, είναι ίδιο με εκείνο του Aquariva Super, του σύγχρονου εμβληματικού σκάφους και κληρονόμου του μυθικού Aquarama. Το κεντρικό τμήμα του ταμπλό, το οποίο διαμορφώνεται με ξύλο εξαιρετικής ποιότητας, παρέχει την αλάνθαστη κομψότητα της Riva, προσφέροντας στους επιβάτες του αυτοκινήτου τα ζεστά ξύλινα χρώματα της καμπίνας ενός σκάφους.

fiatriva4.jpg

Ταυτόχρονα, διάφορες πολυτελείς επιχρωμιωμένες λεπτομέρειες εξυψώνουν το «ναυτικό» πνεύμα του 500 Riva, ενώ το βαθύ μπλε, το συμβολικό χρώμα της θρυλικής ναυτιλιακής μάρκας, είναι παρόν στη σειρά ομορφιάς του κάθε αυτοκινήτου που μοιάζει με σκάφος, προσωποποιώντας αυτή τη νέα ειδική σειρά περιορισμένης έκδοσης.

Η δύναμη του στυλ του 500 Riva οδήγησε στη δημιουργία ενός αυτοκινήτου ανανεωμένου σε επίπεδο ποιότητας, τεχνολογίας και σχεδιασμού, ενώ παραμένει πιστό στις αξίες των δύο θρύλων που χαρακτηρίζονται από κοινού από μια διαχρονική γοητεία.

fiatriva1.jpg

Το 500 Riva γίνεται ένα είδος «μικρότερου σκάφους» προσφέροντας κομψότητα και στυλ, επιδόσεις και άνεση, ενώ ταυτόχρονα μετατρέπει κάθε ταξίδι σε μια πολυτελή «κρουαζιέρα δρόμου».

fiatriva5.jpg

Νίκος Τσάδαρης

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top