Πολιτική

Κωνσταντοπούλου: Η Πλεύση Ελευθερίας είναι μια απόφαση μάχης

550_334_412818.jpg

Η Πλεύση Ελευθερίας θα στηρίξει και θα συμπράξει και με τις κοινωνικές, και με τις πολιτικές και με τις κινηματικές δυνάμεις οι οποίες δρουν προς τον ίδιο σκοπό, γιατί είναι στόχος η συγκρότηση ενός ευρέος μετώπου, τόνισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Σε συνέντευξή της η πρώην πρόεδρος της Βουλής τόνισε πως το κόμμα της είναι μια πρόσκληση και μία απόφαση μάχης, σημειώνοντας πως η λύση είναι στην αντίσταση, στη διεκδίκηση, στην εξ υπαρχής ανασυγκρότηση της κοινωνίας, του λαού, του κράτους, της πολιτείας, με τη συμμετοχή όλων.

«Δεν υπάρχει σχέδιο το οποίο μπορεί να υλοποιηθεί, αν δεν είναι γνωστό στους πολίτες, αν οι πολίτες δεν το κάνουν κτήμα τους, και για να το κάνουν κτήμα τους πρέπει να έχουν και συμμετοχή στη διαμόρφωση του» επισήμανε η ίδια, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Ε».

Προσέθεσε πως ο τρόπος τον οποίο η Πλεύση Ελευθερίας προτείνει, είναι ο συμμετοχικός, αμεσοδημοκρατικός, κινηματικός δρόμος, καθώς και διαδικασίες ανοικτές, που θα επιτρέψουν σε ανθρώπους που δεν είναι του κομματικού σωλήνα να συμμετάσχουν.

Αναφερόμενη στο μνημόνιο, η τέως βουλευτής το χαρακτήρισε καθεστώς, υποστηρίζοντας πως το έφερε μια μακρά πορεία δρομολόγησης της συρρίκνωσης των δικαιωμάτων, των ελευθεριών και της ίδιας Δημοκρατίας.

Επίσης, εξέφρασε την άποψη πως η δογματική προσέγγιση της ανατροπής με βάση το νόμισμα είναι εξ ορισμού περιορισμένης εμβέλειας γιατί κανένα νόμισμα από μόνο του δεν μπορεί να εγγυηθεί τη Δημοκρατία.

Σε αυτό το πλαίσιο, κατέστησε σαφές πως πρωταρχικός στόχος είναι η αποκατάσταση του πολιτεύματος, υποστηρίζοντας πως κανένα οικονομικό μοντέλο από μόνο του δεν εγγυάται τη Δημοκρατία.
 
«Αυτή τη στιγμή διαπράττονται εγκλήματα οικονομικά και εγκλήματα περί το πολίτευμα. Η εκποίηση του Ελληνικού με αυτούς τους όρους, κατ’ αυτόν τον τρόπο αλλά και συνολικά, αυτοτελώς, συνιστά κακούργημα» υποστήριξε η κ. Κωνσταντοπούλου.

Έκανε λόγο για μια άκρως επιζήμια δικαιοπραξία τόσο σε σχέση με το τίμημα αλλά και σε σχέση με τον αποκλεισμό των πολιτών, από κοινά πράγματα, δηλαδή από δημόσια περιουσία και ιδιοκτησία.

«Το ίδιο συμβαίνει και με τα αεροδρόμια της χώρας, που ξεπουλήθηκαν. Το ίδιο συμβαίνει και με τα λιμάνια», είπε χαρακτηριστικά η πρώην πρόεδρος της Βουλής

Τόνισε πως η πραγματική ανατροπή δεν είναι η ανατροπή αυτής της κυβέρνησης μόνο, αλλά «η ανατροπή του καθεστώτος», σημειώνοντας πως «αυτοί που θέλουν απλώς να ρίξουν αυτή την κυβέρνηση για να φέρουν μιαν άλλη μνημονιακή, δεν αγωνίζονται για τα ίδια πράγματα για τα οποία αγωνίζεται και αγωνιά η μεγάλη πλειοψηφία του λαού και της κοινωνίας».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top