Πολιτική

Κωνσταντοπούλου: Υπόδειγμα αγωνιστή ο Άρης Βελουχιώτης

zoi-735x459.jpg

Για δύο ιστορικά χρέη, «δύο ιστορικές οφειλές που συγκροτούν, ηθική, πολιτική αλλά και ιστορική υποχρέωση, όχι μόνο των κυβερνήσεων αλλά και του λαού μας και της κοινωνίας μας», έκανε λόγο η Ζωή Κωνσταντοπούλου, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στα Τρίκαλα: Η πρώτη οφειλή είναι «η αποκήρυξη του δημοσίου χρέους, ενός παράνομου χρέους που ο λαός δεν δημιούργησε, δεν οφείλει, και δικαιούται κυριαρχικά να το διαγράψει, να το αποκηρύξει, να αρνηθεί να το πληρώσει», και η δεύτερη οφειλή, είναι η διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών.

Η πρώην πρόεδρος της Βουλής βρίσκεται στα Τρίκαλα συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για τον Άρη Βελουχιώτη, με αφορμή τη συμπλήρωση 71 ετών από το θάνατό του. «Το υπόδειγμα που συγκρότησε ο Άρης Βελουχιώτης» σημείωσε μεταξύ άλλων η κ. Κωνσταντοπούλου, είναι «το υπόδειγμα του αγωνιστή για την ελευθερία, αυτού που αρνείται την υποταγή, την παράδοση και την υποδούλωση, που δεν συμπράττει στη συνθηκολόγηση και την ήττα, αλλά συνεχίζει να παλεύει, παλεύει με την ψυχή και τη ζωή του».

Τέλος, αναφερόμενη στον πολιτικό φορέα που ίδρυσε, την «Πλεύση Ελευθερίας», η κ. Κωνσταντοπούλου έκανε λόγο για την «έναρξη μιας μάχης που ακόμη εκκρεμεί, μιας μάχης που πρέπει να δοθεί προκειμένου να είμαστε ελεύθεροι, να ζούμε με περηφάνια και αξιοπρέπεια, να μπορούμε να κοιτάμε μετά από καιρό τον εαυτό μας στον καθρέφτη και να ‘μαστε περήφανοι, να μπορούμε να κοιτάμε τις επόμενες γενιές στα μάτια και να ξέρουμε ότι δεν τις προδώσαμε και τους παραδώσαμε αυτά που οφείλαμε, αυτά που παραλάβαμε από τους προηγούμενους».

Η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου μιλάει απόψε το βράδυ στην κεντρική εκδήλωση μνήμης και τιμής για τον Άρη Βελουχιώτη, στην πλατεία Ρήγα Φεραίου στα Τρίκαλα.

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top