Πολιτική

Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ-ΓΣΕΕ για τη δημοσκόπηση στα «Νέα»

gsee1-735x459.jpg

Αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΓΣΕΕ, με αφορμή δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Τα Νέα». Η κριτική της Κουμουνδούρου, που έκανε λόγο για «άκρως επιλεκτική δημοσιοποίηση ελάχιστων μόνο από τα ευρήματα» και «διεξαγωγή αντικυβερνητικής προπαγάνδας με τα χρήματα των εργαζομένων», χαρακτηρίζοντας παράλληλα «έκθετη» την ηγεσία της ΓΣΕΕ, προκάλεσε την αντίδραση της Συνομοσπονδίας, την οποία ακολούθησε μια νέα ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Απαντώντας στο αρχικό σχόλιο του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, η ΓΣΕΕ εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία σημειώνει:

«Με αφορμή την σημερινή ανακοίνωση του κυβερνώντος ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία επιτίθεται – τάχα μέσω “εύλογων ερωτημάτων” – στη ΓΣΕΕ, ενοχλημένοι προφανώς από τα δημοσκοπικά ευρήματα συνδρομητικής έρευνας που διεξήγαγε για λογαριασμό μας γνωστή εταιρεία δημοσκοπήσεων, επιθυμούμε ν’ απαντήσουμε ως εξής:

Καταρχήν τα ερωτήματα της έρευνας ήταν αυτά που είδαν το φως της δημοσιότητας και μόνο. Η έρευνα ήταν συνδρομητική γεγονός που σημαίνει ότι περιελάμβανε πληθώρα ερωτημάτων, πολλών και διαφορετικών φορέων, οι οποίοι έθεσαν ερωτήματα του δικού τους ενδιαφέροντος ο καθένας και το (χαμηλότατο) κόστος διαμοιράστηκε σε όλους.

Είναι λυπηρό που το Κυβερνών κόμμα, 1,5 χρόνο μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας, εξακολουθεί να λειτουργεί ως ανταγωνιστικό στη ΓΣΕΕ συνδικάτο και μάλιστα με τρόπο αντιδημοκρατικό.

Όπως άλλωστε αντιδημοκρατικό είναι να μας εγκαλούν για την επιλογή του μέσου δημοσιοποίησης της έρευνάς μας. Μην ανησυχούν…την επόμενη φορά θα τους ζητήσουμε την άδεια τους…

Σε κάθε περίπτωση μας προκαλεί αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι επιδεικνύονται αυτού του τύπου τα ανακλαστικά σε βάρος της Συνομοσπονδίας, ενώ ανάλογες δημοσκοπήσεις του παρελθόντος, που αφορούσαν προηγούμενες Κυβερνήσεις, αξιοποιήθηκαν “δεόντως” από τον αντιπολιτευόμενο τότε ΣΥΡΙΖΑ…».

Μάλιστα, παραπέμπει όσους επιθυμούν να πληροφορηθούν περισσότερες λεπτομέρειες για την έρευνα της Συνομοσπονδίας στον σχετικό σύνδεσμο, ενώ την ανακοίνωση της ΓΣΕΕ συνοδεύει η φωτογραφία που ακολουθεί…

gsee.jpg

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

Αντιδρώντας εκ νέου, το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε στη ΓΣΕΕ: «Η ηγεσία της ΓΣΕΕ δεν έχει κανένα πρόβλημα να διοχετεύει κατά το δοκούν κομμάτια από δημοσκόπηση σε εφημερίδες της αρεσκείας της προκειμένου να δημιουργούνται εντυπώσεις.

Όπως προκύπτει από την απάντησή της, η ΓΣΕΕ, ως τριτοβάθμια συνδικαλιστική ένωση, πληρώνει δημοσκοπήσεις οι οποίες τα μόνα ερωτήματα που θέτουν αφορούν το πόση απαισιοδοξία επικρατεί και πόσο δυσαρεστημένος είναι ο κόσμος από την κυβέρνηση. Μόνο αυτά είναι άραγε τα θέματα που αφορούν τη ΓΣΕΕ;

Σε ό,τι αφορά τις… δημοκρατικές ευαισθησίες της ηγεσίας της ΓΣΕΕ, καλό θα ήταν να εξηγήσει στους εργαζόμενους της χώρας τους οποίους, με βάση το καταστατικό της, εκπροσωπεί, ποια εργατικά συμφέροντα εξυπηρετεί η διοχέτευση τμημάτων δημοσκόπησης σε συγκεκριμένη εφημερίδα και με ποια διαδικασία αποφασίστηκε αυτή η κίνηση».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top