Ελλάδα

Κορκίδης: Σε αχαρτογράφητα νερά όλη η αγορά αν καταρρεύσει ο Μαρινόπουλος

B13C89108ECD8CEE48A9ED0BA6F66490.jpg

H κατάθεση προσωρινής αίτησης αναστολής καταδιωκτικών μέτρων της εταιρείας Μαρινόπουλος συνέπεσε με την επέτειο για τον ένα χρόνο από τη επιβολή των capital controls και αυτό πρέπει «να υπενθυμίζει στους αρμόδιους την τεράστια έκταση της επιχειρηματικής καταστροφής, που έχει συντελεστεί στη χώρα μας, τα χρόνια των μνημονίων» όπως λέει ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ.

Την ελπίδα ότι δεν θα υπάρξει «κατάρρευση» της εταιρείας «Μαρινόπουλος» εκφράζει ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης, καθώς κάτι τέτοιο, όπως υποστηρίζει, θα στείλει σε «αχαρτογράφητα νερά» ολόκληρη την αγορά, ενώ τονίζει ότι, αυτή τη στιγμή, προέχει η διασφάλιση των 12.500 εργαζομένων και η αποπληρωμή χιλιάδων μικρών προμηθευτών της εταιρείας.

Ο κ. Κορκίδης αναφέρει ακόμη ότι η κατάθεση προσωρινής αίτησης αναστολής καταδιωκτικών μέτρων, της μεγαλύτερης λιανεμπορικής αλυσίδας της Ελλάδας, έναντι των πιστωτών της, συνέπεσε με την επέτειο για τον έναν χρόνο από την επιβολή των capital controls, γεγονός που πρέπει, όπως επισημαίνει, «να υπενθυμίζει στους αρμόδιους την τεράστια έκταση της επιχειρηματικής καταστροφής, που έχει συντελεστεί στη χώρα μας, τα χρόνια των μνημονίων».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλείται ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, από το 2008 έως σήμερα, έχουν χαθεί 244.714 ιδιωτικές επιχειρήσεις (από 858.685 που καταμετρήθηκαν το 2008, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, είχαν μειωθεί στις 613.973 στα τέλη του 2015) και μαζί τους χάθηκαν 842.670 θέσεις εργασίας, ενώ σε όρους προστιθέμενης αξίας η «εξαφάνιση» αυτών των εταιρειών αφαίρεσε και 30,31 δισ. ευρώ.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top