Πολιτική

Κούλογλου και Κύρτσος για το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος

550_334_328014.jpg

«Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Αγγλία νομίζω ότι είναι μια ιστορική στιγμή, μια πολύ κακή ιστορική στροφή, αλλά από την άλλη πλευρά είναι και μια πλήρης και παταγώδης αποτυχία της ευρωπαϊκής ηγεσίας» τόνισε ο Στέλιος Κούλογλου.

«Δεν είναι μόνον ο Κάμερον, ο οποίος βίωσε μια προσωπική πολιτική ήττα, είναι και ήττα του παραδοσιακού πολιτικού συστήματος στη Μεγάλη Βρετανία Έχουμε την άνοδο των ευρωσκεπτικιστών, που κινούνται σε πιο ακροδεξιά κατεύθυνση. Είναι και μια αποτυχία ολόκληρης της ευρωπαϊκής ηγεσίας με επικεφαλής το Βερολίνο».

Αυτά ανέφερε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9FM».

Την εκτίμηση ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση οδηγείται σε περίοδο μεγάλης πολιτικής αστάθειας, μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη Βρετανία, εξέφρασε ο Γιώργος Κύρτσος.
 
Οπως ανέφερεο ευρωβουλευτής της ΝΔ μιλώντας στο ίδιο μέσο, «Δεν υπάρχει συντεταγμένη Ευρώπη και άρα πάμε τώρα σε μια περίοδο μεγάλης πολιτικής αστάθειας για να φτάσουμε μέσα από δύσκολες εκλογικές αναμετρήσεις, δημοψηφίσματα κ.λπ. να δούμε τη μετά Brexit εποχή» τόνισε και πρόσθεσε: «Θα γίνει άνω κάτω το πολιτικό τοπίο στην ΕΕ κι εμείς είμαστε ευάλωτοι, γιατί δεν ήμασταν αρκετά σοφοί να μη χρεοκοπήσουμε. Πού να βρούμε αλληλεγγύη και κατανόηση, τώρα, σε αυτό το χάος το ευρωπαϊκό;».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top