Πολιτική

Κουμουτσάκος για offshore: Η κυβέρνηση «ξεπλένει» δικά της πρόσωπα

koumoutsa-735x459.jpg

Επίθεση εξαπέλυσε στην κυβέρνηση για το θέμα των offshore ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, λέγοντας ότι η κυβέρνηση αναγκάστηκε από την κοινωνική κατακραυγή να αποσύρει την αρχική διάταξη, αφού προηγουμένως δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεων αλλά και η νέα που έφερε είναι επίσης «διάταξη – πλυντήριο».

«Ακούσαμε την κριτική που μας γίνεται και είναι σεβαστή», ανέφερε ο κ. Κουμτσάκος και πρόσθεσε: «Η ουσία της στάσης και της θέσης μας είναι σταθερή: Η άρνηση να μετέχουμε σε αυτή την φαρσοκομωδία για ένα πολύ σοβαρό θέμα. Και οι δύο ρυθμίσεις καταλήγουν στο ίδιο αποτέλεσμα, στο ίδιο πλυντήριο. Σήμερα η ΝΔ καταθέτει ερώτηση στη Βουλή για συμμετοχή μελών της κυβέρνησης σε εξωχώριες εταιρείες. Η ΝΔ ρωτά για ποιο λόγο δεν έχει απαντήσει από τις 26 Αυγούστου σε παλαιότερη ερώτηση βουλευτών της για την συμμετοχή μελών της κυβέρνησης σε εξωχώριες εταιρείες. Υπάρχει ή δεν υπάρχει μέλος της που συμμετέχει; Τι γνωρίζει η κυβέρνηση για το πόθεν έσχες των χρήσεων 2013, 2014 και 2015;».

Ο κ. Κουμουτσάκος εξήγησε: «Τι συνέβη αυτές τις ημέρες; Που είναι η μπλόφα; Αρχικά ψήφισαν διάταξη που αμνηστεύει τη συμμετοχή πολιτικών σε offshore, από τη στιγμή που δημοσιεύτηκε. Στη συνέχεια, έφεραν την τροπολογία που είναι καταφανώς αντισυνταγματική, αντιευρωπαϊκή, έωλη και ανεφάρμοστη. Η άτακτη πολιτική υποχώρηση της κυβέρνησης δεν προήλθε μόνο από αυτό που ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε “πρωτοσέλιδα της διαπλοκής” αλλά και από το πρωτοσέλιδο της Αυγής, εκτός αν και η Αυγή είναι διαπλοκή. Η άτακτη υποχώρηση ήλθε από την πολιτική πίεση που άσκησε η ΝΔ και τους ανάγκασε να κάνουν ένα άλμα στο κενό».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top