Πολιτική

Κουρουμπλής: Δεν με άδειασε το Μαξίμου για το μπόνους στην απλή αναλογική

550_334_361719.jpg

Υπέρ της απευθείας εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό τάχθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη, ενώ αναφερόμενος στην αλλαγή του εκλογικού νόμου είπε πως η εισήγησή του περιλαμβάνει απλή αναλογική με μικρό μπόνους για το πρώτο κόμμα.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς για τον εκλογικό νόμο ο κ. Κουρουμπλής απάντησε ότι το σύστημα που εισηγείται είναι στο «95% απλή αναλογική, διότι αν υποθέσουμε ότι θα βάλουμε το όριο που προτείνω δηλαδή το 40%-41% με μία διαφορά 3 μονάδων από το δεύτερο κόμμα και ο ελληνικός λαός δεν δώσει σε αυτόν τον πρώτο σχηματισμό αυτό το ποσοστό αυτομάτως πάμε σε πλήρη αναλογική» και πρόσθεσε ότι «οι 30 έδρες που μένουν, το λεγόμενο μπόνους θα αποφασίσει ο ελληνικός λαός να το δώσει, δεν το δίνει το σύστημα». Ο υπουργός Εσωτερικών πρόσθεσε ότι το Μέγαρο Μαξίμου δεν τον «άδειασε» για το συγκεκριμένο θέμα.

«Ο καθένας πρέπει να έχει το κουράγιο να υπερασπίζεται τις απόψεις του και να έχει την αυτοπειθαρχία στις συλλογικές αποφάσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουρουμπλής.

Για το ενδεχόμενο απευθείας εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ότι είναι υπέρ.

Τέλος, ο υπουργός Εσωτερικών αναφερόμενος στη συνταγματική αναθεώρηση και το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος σημείωσε ότι το ζήτημα δεν είναι διαδικαστικό αλλά ουσιαστικό και πρόσθεσε: «Το ζήτημα είναι αν μπορούμε όλα τα κόμματα να συγκλίνουμε σε ριζικές, ουσιαστικές αλλαγές που πραγματικά θα κατοχυρώνουν τη δημοκρατία, θα ενεργοποιούν τον πολίτη, θα καταργούν ζητήματα όπως είναι ο νόμος περί ευθύνης υπουργών».

Ακούστε το ηχητικό

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top