Πολιτική

Κουτσούμπας: Θα πούμε «ναι» εάν φέρουν πραγματικά απλή αναλογική

%CE%94%CE%97%CE%9C%CE%97%CE%A4%CE%A1%CE%

«Θα πούμε ανεπιφύλακτα ναι και θα ψηφίσουμε τον εκλογικό νόμο, εάν είναι πραγματικά απλή αναλογική» δήλωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ξεκαθαρίζοντας ότι «απλή αναλογική σημαίνει να μην υπάρχει μπόνους εδρών και να μην υπάρχει όριο 3% για την εκλογή κόμματος».

Μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90,1», ο κ. Κουτσούμπας τάχθηκε υπέρ της ψήφου στα 17, λέγοντας πως το έχει πει στον πρωθυπουργό κατά την πρόσφατη συνάντησή τους. «Έτσι κι αλλιώς η μισή Γ’ Λυκείου ψηφίζει σήμερα. Άρα αν ισχύσουν τα 17, τότε θα ψηφίζει και η μισή δεύτερα Λυκείου» σημείωσε.

Εξαπέλυσε δε επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη που ζήτησε να μην ισχύσει η ψήφος στα 17, χαρακτηρίζοντας τη δήλωση το «λιγότερο υπερβολική ή δήλωσε άγνοιας του ζητήματος». «Το κόμμα του στέκεται επιφυλακτικά στην πολιτικοποίηση της νεολαίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος επανέλαβε πως ότι είπε για την πρόσφατη συνομιλία του με τον Αλέξη Τσίπρα ισχύει στο ακέραιο. «Ισχύει απόλυτα αυτό που είπα. Έτυχε να το πω και να το διατυπώσω. Εφόσον το είπα δημόσια, αυτό είναι. Τέλειωσε», κατέληξε.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top