Ελλάδα

Κρήτη: Πάνω από 1.000 στρέμματα καμένη γη ο απολογισμός της φωτιάς

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC

Τραγικός είναι ο απολογισμός από τη μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης στο χωριό “Χάρκια” του Ρεθύμνου στον Δήμο Αρκαδίου με τους Πυροσβέστες εδώ και πολλές ώρες να έχουν ριχτεί στη μάχη με τις φλόγες.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η φωτιά στο Ρέθυμνο έκαψε συνολικά 1.200 στρέμματα γης και συγκεκριμένα 400 στρέμματα δασικής έκτασης, 300 γεωργικής και 500 χορτολιβαδικής, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν έχουν καταγραφεί ζημιές σε σπίτια.

Οι ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής που έφτασαν άμεσα στο σημείο, κατάφεραν στη μία το μεσημέρι να θέσουν τη φωτιά υπό μερικό έλεγχο. Επίσης το πυροσβεστικό ελικόπτερο σταμάτησε τις ρίψεις νερού.  Την ίδια ώρα, σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά στις Ποταμιές Χερσονήσου όπου και εκεί οι πυροσβέστες έδωσαν μάχη με τις φλόγες.

Η φωτιά δεν έχει πια ενεργό μέτωπο ωστόσο οι δυνάμεις παραμένουν.  Σύμφωνα με τον Γενικό Περιφερειακό Διοικητή της Πυροσβεστικής στην Κρήτη κ. Γιάννη Μαραγκάκη, υπό τις παρούσες καιρικές συνθήκες δεν επιτρέπεται ούτε το μπαρμπεκιου σε υπάιθριο χώρο, προσθέτοντας ότι το δεύτερο πυροσβεστικό ελικόπτερο για το νησί, έρχεται τις επόμενες ημέρες. 

Πηγή: www.ekriti.gr

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!

Aποστολή

Ακολουθήστε μας στα

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top